3 modalitati prin care poti genera norocul ;)

Scris de  Sep 02, 2014

De câte ori nu ai auzit fraze-clișeu precum „norocul ți-l faci singur” sau „nu mai aștepta momentul perfect, ia clipa și fă-o perfectă”? De multe ori, da, știm, ideea este că toate aceste îndemnuri intră în contradicție cu ceea ce înseamnă de fapt noroc (soartă, ursită, destin favorabil-conform dicționarului) și ne bagă pe noi în ceață. Facem pe Nătăfleață și așteptăm să ne pice norocul în gură? Sau îl ascultăm pe psihologul Richard Wiseman? care în cartea sa „Factorul noroc” ne spune că de cele mai multe ori norocul este „fabricat”, iar norocoși sunt oamenii deschiși, care profită de toate oportunitățile, chiar și cele mai mici pe care le ocolesc ceilalți (nenorocoșii ;) ). În continuare vom vedea care sunt acele modalități prin care ieși în întâmpinarea norocului în loc să îmbătrânești așteptându-l.

 Fii optimist și perseverent

Una dintre calitățile importante ale unui norocos este optimismul elastic, sună puțintel ciudat, dar este acel tip de optimism care te îndeamnă să mai trimiți niște cv-uri, cu toate că ai primit raspunsuri nefavorabile sau chiar deloc la cele mai multe dintre încercări.

De asemenea perseverența este un alt atribut important al oamenilor norocoși, deci ai primit un refuz, ai picat un examen, ți-a murit pisica și pe deasupra te-ai despărțit de iubitul/iubita ta; și ce dacă?! Mergi la alte interviuri (poate nu era postul potrivit pentru tine), ia-ți un alt animăluț care să-ți mănânce zilele și ieși mai des în oraș (nu știi niciodată când poți întâlni un om fain). Ideea este să fii perseverent și să îți revii după fiecare „nu, nu credem că eși potrivit pentru acest post” sau „nu cred că ar trebui să ne mai vedem”.

 

Depășeste-ți teama de eșec

Dacă pornești la drum avându-l pe Nu ca partener și Nu mai are niște prieteni care se numesc Frică, Neliniște și Stimă scăzută de sine atunci crede-mă când îți spun că nu ești într-o companie prea bună. De exemplu: ai un interviu important, iar așa-ziși prieteni îți tot spun că nu o să reușesti, că nu ai ce îți trebuie și că sunt alții mai buni ca tine, dacă pornești cu aceste gânduri în minte atunci te vei comporta în acest fel și inevitabil vei eșua.

Este foarte important să-ți depășești aceste ganduri negative și iraționale și să începi să ai încredere în tine și nu în ultimul rând (alt clișeu, dar de data aceasta scuzabil, pentru că este într-adevăr folositor) gândește POZITIV!!!

 

Asculta-ți instinctul!

Se afirmă că noi toți avem două tipuri de instinct, unul mai isteț așa și unul mai bleguț care nu prea îți dă sfaturi bune. Ce trebuie tu să faci este să uiți de existența celui mai puțin inteligent și să te concentrezi pe celălalt. Dacă instinctul îți spune că ar fi bine să renunți la actuala slujbă pentru a accepta o altă slujbă care este mai potrivită pentru tine sau că relația ta nu are niciun viitor și că mai bine ai pune capăt acum probabil asta trebuie să faci. Ideea este că instinctiv noi știm ce este bine pentru noi, tot ce trebuie să facem este să învățăm să ne ascultăm.

 

Așadar, ne ascultăm instinctul, gândim pozitiv, suntem optimiști și perseverenți și ia ghiciți cu cine avem întâlnire la ora 15?? Cu trifoiul cu patru foi, ghinda norocoasă, iadeșul și cifra 7, cu alte cuvinte: cu NOROCUL!!  ;)

Sursa foto: www.coredinations.com

Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 16:21
Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Parteneri

Cele mai bune preturi la Mobila Copii.

Rumänien Reisen

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 406 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 354 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Idei de petrecere a timpului liber pentr…

16-10-2017 916 Campus Tudor Perian

Idei de petrecere a timpului liber pentru studenti

Umbla o vorba ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata unui om: iti faci prietenii pe viata, te poti muta in alt oras departe de ochii parintilor prea...

Read more

Facebook