Guvernul pregateste pentru tineri programul "Primul loc de munca"

Scris de  Mar 16, 2015

Potrivit unui studiu realizat de Eurofound în 2014, în medie, unui absolvent român îi trebuie în jur de zece luni până reuşeşte să îşi găsească un job după ce îşi finalizează studiile (în interiorul Uniunii Europene, situaţia este mai critică doar la nivelul Italiei şi Greciei). Mai mult decât atât, jumătate dintre cei care au terminat o şcoală, nu îşi găsesc de lucru în primul an de la terminarea studiilor. Drept urmare, o nouă propunere se dezbate în aceste zile de Guvern şi anume: programul "Primul loc de muncă".

Prin intermediul acestui program se doreşte oferirea tinerilor experienţa primului loc de muncă şi reprezintă un internship plătit, în condiţiile în care primul job este poate cel mai important din perspectiva viziunii pe care ţi-o oferă. Programul se va lansa în data de 1 aprilie şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care vor putea câştiga până la 900 de lei, pentru cei cu studii medii. Finanţarea urmând să vină în mare parte din fondurile europene obţinute în acest an.

 

Tinerii debutanţi, vor putea fi angajaţi în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească dispuse să externalizeze unele servicii, a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

 

Fii cu ochii pe noul program, care poate să-ţi aducă o şansă nouă pentru viitor, chiar dacă pentru început nu îţi sună atât de promiţător! Încearcă şi spune-ne care e părerea ta.

 

Sursa foto: slideshare.net

Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 12:23
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Parteneri

Cele mai bune preturi la Mobila Copii.

Rumänien Reisen

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 403 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 351 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Idei de petrecere a timpului liber pentr…

16-10-2017 902 Campus Tudor Perian

Idei de petrecere a timpului liber pentru studenti

Umbla o vorba ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata unui om: iti faci prietenii pe viata, te poti muta in alt oras departe de ochii parintilor prea...

Read more

Facebook