Reciclarea deseurilor - o problema ce ne afecteaza pe toti

Scris de  Mai 26, 2015

Reciclarea deșeurilor este un subiect de mult discutat în România, dar abia acum începe să se și materializeze. Cu foarte mare greu românii încep să vadă cât este de importantă reciclarea și protejarea mediului înconjurător.

 

O afacere de succes, la noi în țară, este și va fi colectarea deșeurilor, transformarea lor în materii prime secundare și valorificarea acestora mai departe, deoarece firme importante la nivel european au investit foarte mult în acest domeniu, în utilaje, în mijloace de transport și în instalații performante.

Totul începe, în primul rând, prin conștientizarea fiecăruia dintre noi despre importanța acestei acțiuni. Pentru a avea o țară mai curată, trebuie să fim și noi mai curați și să începem să reciclăm tot ce se poate.

 

În al doilea rând, autoritățile publice trebuie să face ceva în această priviță, pentru că omul trebuie să aibă unde arunca gunoiul selectiv, iar acest lucru se face prin așa-numitul proces de precolectare a deșeurilor, adică adunarea lor în diferite recipiente - coșuri de gunoi, pubele sau containere - diferite pentru fiecare tip de gunoi în parte. Culorile recomandate pentru recipientele destinate diferitelor tipuri de deșeuri sunt: roșu sau portocaliu pentru materialele plastice; galben pentru metal; verde pentru gunoiul biodegradabil; albastru pentru hârtie, carton sau sticlă; maro pentru electrice și electronice; negru pentru gunoiul nereciclabil.

 

Urmează etapa de colectare deseuri, fiind efectuată de catre servicii specializate care dispun de utilaje speciale pentru colectări. Colectarea deseurilor este realizată cu ajutorul autogunoierelor, care sunt echipate cu sisteme de basculare a pubelelor și containerelor și cu instalații de compactare.

 

Iar în final, putem vorbi despre depozitare și recuperare. Depozitele se clasifică în funcție de tipul deșeurilor în depozite pentru deșeuri periculoase (clasa a), depozite pentru deșeuri nepericuloase (clasa b), depozite pentru materiale inerte (clasa c) și depozite pentru un singur fel de deșeuri (monodeponie); acestea trebuind să dispună de sisteme de pază, echipamente de cântărire, laboratoare de analiză, instalații de recuperare a gazului de depozit și de tratare a levigatului, de utilaje și de servicii de întreținere a acestor utilaje. Recuperarea presupune extragerea din deșeuri a resurselor care pot fi refolosite.

 

Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 20 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 463 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 407 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Facebook