Solutia intr-o astfel de situatie pot fi umidificatoarele de camera cu ajutorul carora puteti ajusta umiditatea. Pe internet exista suficiente magazine online care vand astfel de dispozitive, poti alege de aici un umidificator bun, cu abur rece, cu abur cald, cu ultrasunete sau ionizator.
Umidificator cu aer rece
– cum ii spune si numele, acest tip de umidificatoare nu incalzesc aerul in timpul procesului de umidificare. Pot fi folosite atat vara cat si iarna si trebuie curatate des si cu atentie, pentru ca reprezinta un mediu ideal pentru aparitia bacteriilor. Umidificatoarele cu aer rece functioneaza fie prin pulverizarea unui jet fin de apa, fie prin trecerea unui curent de aer creat de un ventilator peste un recipient cu apa;
Umidificator cu aer cald
– din cauza incalzirii aerului din incapere cu cateva grade, umidificatoarele cu aer cald nu sunt de dorit pe timpul verii, dar prezinta avantajul ca fierb orice fel de bacterii in timpul procesului de incalzire a apei pana la punctul in care este transformata in abur ce este dispersat in camera. In plus, fata de umidificatoarele cu aer rece, dispare pericolul racelilor, in special in cazul celor mici;
Umidificator cu ultrasunete
– la acest tip de aparate apa din rezervor este transformata in particule fine cu ajutorul ultrasunetelor (unde care fac particulele de apa sa vibreze rapid). Dispersia in atmosfera se face cu un ventilator. Exista atat modele cu aer cald cat si modele cu aer rece;
Umidificator cu ionizator
– acest tip de umidificatoare adauga un filtru de ionizare care are rolul de a reduce cantitatea de particule de praf din aer. Desi rezultatele studiilor stiintifice sunt impartite, se stie ca dispozitivele electronice din casa elimina ioni pozitivi in casa, sursa de iritare si oboseala, deci un umidificator care restaureaza balanta prin eliminarea de ioni negativi nu are cum sa nu ajute.
Daca tot nu te-ai convins ca ai nevoie de un umidificator pentru camera, iata cateva informatii care te vor pune pe ganduri:
- Potrivit Organizației Mondiale a Sanatatii, aerul din casele noastre poate fi de 2 pana la 5 ori mai poluat ca cel de afara.
- Aerul poluat din exterior poate să intre cu uşurinţă în casa ta atunci când ferestrele şi uşile sunt deschise.
- Poluanţii din interior pot fi produşi când găteşti, faci curat sau dacă ai un animal de companie.
- Pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului, a bacteriilor şi a virusurilor, nivelurile de umiditate ale casei tale ar trebui să fie între 40 şi 60%. O încăpere bine umidificată duce la un aer mai uşor de respirat şi ajută la prevenirea pielii uscate.