Ce aspirator sa aleg in 2017?

Scris de  Dec 09, 2016

Daca vrei sa iti cumperi un aspirator in 2017 si nu stii care model ti se potriveste, in primul rand arunca un ochi si vezi aici ce modele exista si apoi hai sa iti explic cum sta treaba cu fiecare in parte:

Aspirator cu sac

Este cel mai popular tip de aspirator, în care praful este aspirat într-un sac din hârtie sau din material textil. De regulă, sacii din material textil pot fi goliţi şi reutilizaţi, însă cei de hârtie sunt de unică folosinţă. În cazul aspiratoarelor cu sac de unică folosinţă, caută un produs al cărui sac se sigilează automat la umplere, pentru o mai bună igienă.

Aspirator fara sac

A devenit din ce în ce mai popular şi presupune aspirarea prafului într-o cuvă de plastic. Deşi elimină necesitatea de a cumpăra saci, cuva este dificil de curăţat, întrucât praful se poate împrăştia cu uşurinţă în aer, însă unele modele beneficiază de funcţie de compresare a prafului într-un bloc relativ compact. In timp modelele fără sac au devenit din ce în ce mai accesibile, motiv pentru care au ajuns în topul preferințelor cumpărătorilor.

Aspirator vertical

Util pentru suprafeţe mici, aspiratorul vertical funcţionează de obicei cu baterii şi permite o aspirare eficientă a prafului într-o cuvă din plastic de mici dimensiuni, de regulă de forma unui pahar. Performanţele nu sunt la fel de bune ca cele oferite de aspiratoarele obişnuite, însă aspiratoarele verticale sunt de 2-3 ori mai scumpe decât cele tradiţionale, singurul motiv pentru care sunt preferate de unii cumpărători este mobilitatea excelentă și lipsa firului de alimentare, un cosmar dacă ai multe obiecte de mobilier în casă

Aspirator cu spalare

Este un aspirator care include şi un recipient cu apă şi detergent pentru a spăla covorul în timpul aspirării. Este util în cazul familiilor cu copii mici sau animale de companie care murdăresc frecvent covorul, însă are dezavantajul că este mai mare, mai greu şi, implicit, mai dificil de utilizat.

Alte tipuri de aspiratoare

Pe piaţă mai există şi aspiratoare de mână, utile pentru aspirarea prafului de pe canapele sau alte suprafeţe mici, şi în cazul cărora praful este reţinut chiar în capul dispozitivului. Nu lipsesc nici aspiratoarele de scame sau cele pentru geamuri, care dispun şi de pulverizator de detergent.

Alegerea aspiratorului potrivit nu este deloc uşoară, întrucât trebuie să fii atent la o serie de aspecte şi caracteristici tehnice. Nu te limita doar la selecţia unui aspirator cu sau fără sac, ci verifică cu atenţie ce tip de duze şi perii are şi care este puterea reală de aspirare.

Irina C

I wish there could be a better world

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 113 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 96 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Idei de petrecere a timpului liber pentr…

16-10-2017 267 Campus Tudor Perian

Idei de petrecere a timpului liber pentru studenti

Umbla o vorba ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata unui om: iti faci prietenii pe viata, te poti muta in alt oras departe de ochii parintilor prea...

Read more

Facebook