Prima initiativa de fact-checking din Romania! Fa si tu parte din echipa

Scris de  Mai 12, 2014

S-a lansat Factual.ro, prima inițiativă de fact-checking din România utilă cetățenilor activi și jurnaliștilor care își doresc să nu mai fie decepționați și confuzi în ceea ce privește politica.

Echipa de experți monitorizează constant declarațiile și acțiunile decidenților și publică articole prin care le verifică acuratețea raportându-se la criterii obiective, științifice.

 

Inspirat din energia protestelor de stradă din ultimii ani, proiectul s-a născut pentru a promova dezbaterile publice ca la carte, bazate pe informații corecte, precise factual. Factual.ro vrea să responsabilizeze politicienii, penalizându-i atunci când fac declarații populiste și voit înșelătoare prin presiunea publică impusă de o comunitate de „căutători de fapte” .

 

Vino să faci parte şi tu din echipă !

 

CUM POȚI CONTRIBUI? 

- Ești expert? Factual oferă o platformă pentru acei specialiști care vor să combată afirmații incorecte prin raportarea lor la date concrete și gândire critică. Echipa e în căutare constantă de buni profesioniști – cei interesați de a colabora sunt rugați să contacteze echipa cât de curând.

 

- Ești jurnalist? Folosește site-ul celor de la Factual ca materie primă pentru materialele tale.

 

- Ești cetățean implicat? Citește-i pentru a te feri de manipulări sau pentru a-ți însuși argumente factuale pentru dezbateri politice de substanță.

 

- Ești donator? Ajută-i să caute adevărul din spatele declarațiilor politicienilor pentru că echipa vrea să-şi consolideze capacitatea de a face fact-check-uri: sprijină-i financiar dacă poţi, cât sunt încă la început.

 

 Implică-te ! Vino să faci parte din echipa Factual !

 

Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 17:23
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 19 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 459 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 406 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Facebook