Curs de initiere in pictura sustinut de Teodora Varzaru

Scris de  Mai 20, 2014

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 30 mai, de la ora 19.00 la Cursul de iniţiere în pictură, susţinut de artistul plastic Teodora Vărzaru.

Vă propunem un curs în care veţi învăţa bazele realizării unei picturi pornind de la desen, acordând o atenţie sporită observaţiei, înţelegerii volumelor şi proporţiilor, totul îmbinat cu informaţii şi exemple din istoria artei vechi până la cea contemporană.

 

Iată cum se vor desfăşura cursurile:

 

Curs 1, 2 – Pictura. Importanţa sa, ca practică de-a lungul istoriei.

Prezentare succintă a evoluţiei picturii în timp, momente de cotitură şi relevanţa acestora în modul în care percepem lumea. Cursanţii vor învăţa ce înseamnă pictura în ulei, ce materiale folosim, care sunt primii paşi şi diferenţele între tehnici.

 

Curs 3 – Despre figura umană. Proporţii, măsurători. Crochiuri – ce înseamnă crochiurile, cum se realizează şi cât de importante sunt ele în educarea ochiului? Reprezentarea figurii umane va fi urmărită în expresivitatea sa şi în conformitate cu sensibilitatea individuală a cursanţilor.

 

Curs 4 – Autoportretul în istoria artei.

După ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi şi cursanţii s-au familiarizat cu materialele şi modalităţile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil. Modul de a învăţa tehnica portretului, care constă în observarea celui mai la îndemână subiect: propriul chip.

 

Curs 5 – Finalizarea propriei compoziţii picturale.

În funcţie de preferinţele tematice, cursanţii sunt invitaţi să-şi aleagă o temă din cele precedente şi să realizeze o lucrare care sa îi reprezinte, fiind încurajaţi către combinarea liberă a stilurilor pentru crearea unui nou tip de imagine. Ca inspiraţie, se va folosi diversitatea stilistică a creaţiilor din secolul XX şi din arta contemporană.

 

 

Lector: Teodora Varzaru
Data începerii: 30 mai 2014; Ora curs: 19:00;
Număr ateliere: 5
Frecvenţa: săptămânal, în ziua de vineri
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenţi, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfăşurării: Str Popa Soare 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfântă Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscrierea se face la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 09:39
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 103 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 90 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Idei de petrecere a timpului liber pentr…

16-10-2017 257 Campus Tudor Perian

Idei de petrecere a timpului liber pentru studenti

Umbla o vorba ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata unui om: iti faci prietenii pe viata, te poti muta in alt oras departe de ochii parintilor prea...

Read more

Facebook