De unde ne luam energia? Cafea sau ceai. Beneficii asupra organismului

Scris de  Iul 11, 2014

Mituri peste mituri planează asupra bunilor noștri prieteni-cafeaua și ceaiul atunci când vine vorba de beneficii sau...lipsa acestora. Indiferent pe cine sprijini în această luptă, sigur ai criticat sau ai fost criticat de un prieten în privința alegerii tale. În continuare vă vom arăta punctual de ce să alegeți cafeaua sau ceaiul, avantajele și dezavantajele fiecăreia.

 

Beneficii surprinzătoare

Studiile efectuate de-a lungul timpului demonstrează că ceaiul și cafeaua au efecte benefice asupra organismului luptând împotriva îmbătrânirii și menținându-te în formă. De exemplu, frunzele ceaiului ajută la subțierea sângelui (în special ceaiul verde), scad nivelul colesterolului, micșorează riscul de a face boli precum Alzheimer și Parkinson și de asemenenea ajută la prevenirea unor tipuri de cancer.

De cealaltă parte a baricadei, cafeaua nu se lasă mai prejos, cercetările efectuate arată că ajută la micșorarea șanselor de cancer de ficat, colon, Parkinson, diabet de gradul 2, dar și gută.

Până acum pare a fi remiză, însă ambele plusează cu alte câteva avantaje, de exemplu, contrar părerii binecunoscute că substanța cunoscută sub numele de cofeină te-ar ține treaz noaptea, noile cercetări arată că unele chimicale conținute de boabele de cafea ar lupta de fapt împotriva insomniei.

Ceaiul, este considerat un bun soldat în armata celor care luptă împotriva stresului, studiile efectuate de cercetătorii britanici demonstrează că ceaiul băut cu regularitate ajută la micșoarea nivelului cortisolului în sânge (hormonul stresului).

 

Cum să economisești bani când vine vorba de doza zilnică de energie?

Deși este una dintre cele mai plăcute modalități de a-ți petrece timpul alături de prieteni și în același timp de a-ți reîncărca bateriile, cafeaua în oraș nu este totuși printre cele mai potrivite activități din punct de vedere economic pentru un student, care trebuie să-și „porționeze ” în așa fel banii de acasă încât să-i ajungă de chirie, mâncare și dacă se poate și de ieșit puțin în oraș.

Așadar, cel mai indicat pentru a economisi bani este să-ți prepari cafeaua la tine acasă/cămin, fie că folosești un ibric clasic sau un filtru de cafea sofisticat, doza de energie și bună dispoziție este aceeași.

 

Dezbatarea în ce privește cafeaua în detrimentul ceaiului sau viceversa durează de anii buni și peste alți zeci de ani îndrăznesc să spun că va fi încă o problemă de actualitate, însă orice ai alege poți fi sigur că îți va aduce zâmbetul pe buze și îți va da energie într-o zi pe care o considerai pierdută din punctul de vedere al productivității personale.

Sursa foto:search?newwindow=coffee+or+tea&oq

Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 110 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Top 3 asigurari care iti fac viata mai u…

14-11-2017 93 Stiri Tudor Perian

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem...

Read more

Idei de petrecere a timpului liber pentr…

16-10-2017 264 Campus Tudor Perian

Idei de petrecere a timpului liber pentru studenti

Umbla o vorba ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata unui om: iti faci prietenii pe viata, te poti muta in alt oras departe de ochii parintilor prea...

Read more

Facebook