1. Distrează-te @ Bucharest Comedy Week

4bda6ec38d1957074387db18ac147a01 view 

Când? —–> 22 Sep 2014, începând cu ora 20:00 – 28 Sep 2014, ora 21:00

Anul acesta, bucureștenii vor avea parte de o premieră în spațiul cultural românesc: Bucharest Comedy Week – primul festival internațional de comedie organizat vreodată în Capitală. Evenimentul se va desfășura sub forma unei colecții de spectacole și momente pline de umor, ce vor deveni sursa unui val de entuziasm și bucurie, un generator inepuizabil de zâmbete care vor tranforma Bucureștiul într-o capitală internațională a comediei. Mai mult decât atât, cu această ocazie, Carlos Mencia (actor de stand-up comedy), vine pentru prima dată în București, la Sala Palatului pe 27 septembrie.

 

2. Mergi @ Bucharest Art Week

21ae5f4186cd8db668b54c3bb17784e0 view 

Când? —-> 26 Sep 2014, începând cu ora 16:00 – 04 Oct 2014, ora 18:00

Bucureștiul se alătură anul acesta marilor orașe europene și organizează în perioada 26 septembrie – 4 octombrie, prima ediție a Bucharest Art Week cu tema ”Orașe, granițe și atitudini” / ”Cities, borders and attitudes”.  Cu această ocazie în oraș se vor desfășura mai multe evenimente culturale și saptamana artei se va structura în jurul nevoii de experiment și schimb cultural între artiști din țări europene, în special din zona centrală și de est. Fiecare ediție va aborda o temă de interes social și începând cu anul 2015 va avea un curator invitat din țară sau din străinătate.

 

3. Mergi @ centrul de Observare al Parcului Natural Văcărești

RATA

Anul acesta, pe data de 5 iunie, a fost inaugurat Centrul de Observare al Parcului Natural Văcărești. Acesta se află la etajul 17 al unui complex rezidențial de blocuri din București. Accesul este gratuit, însă doar pe baza unor programări. Pe cele 190 de hectare se întind canale, lacuri în miniatură cu vegetație specifică zonelor umede și peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni etc.

 

4. Vizitează câte un cartier pe săptămână

1536625 358942624248118 1365730778 n

Poți alege o zi/săptămână, acea zi din săptămână când te simți bine și ai puțin timp, și poți merge să descoperi un cartier din București. De ce ai face asta? Pentru că este interesant să descoperi locuri noi și ascunse din București, străduțe simpatice sau restaurante mai puțin știute. 

 

5. Mergi cu Bucharest City Tour

61350018

Fii turist pentru o zi și mergi cu Bucharest City Tour, care va sta la dispoziția bucureștenilor până pe data de 1 noiembrie. Noi am încercat și ne-a plăcut:D. Este relaxant și interesant, iar cele mai importante atracții turistice pe traseul Bucharest City Tour sunt Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Muzeul George Enescu, Piața Revoluției, Piața Unirii și altele.

 

6. Încearcă un workshop interesant

business-simulation-games-workshop

Dacă tot s-a făcut racoare afară și vremea nu mai e la fel de prietenoasă, noi zicem că este timpul să ne apucăm de hand-made-uri și workshopuri și cursuri care să ne gâdile imaginația, să ne punem mințile la contribuție și să încercăm să ne simțim bine cu noi.

 

7. Descoperă unul dintre cele mai frumoase parcuri din București 

Parcul Bordei

Sunt foarte multe parcuri frumoase în București de care am putea vorbi, însă noi vom insista de data aceasta că unul dintre cele mai frumoase și mai puțin vizitate parcuri este Parcul Bordei. Cu o istorie destul de zbuciumată, acesta a reușit să rămână „în viață” și să ne încânte privirile și să ne relaxeze rapid. Abia așteptăm să-și facă toamna de cap pentru a ne bucura de el împăturit de frunze.

 

8. Mergi @ Eddie Griffin la Patria pe 14 noiembrie

eddie griffin

Unul dintre cei mai tari și amuzanți actori de stand-up comedy vine și în România, la Patria, pe data de 14 noiembrie. Evenimentul din București face parte din turneul „Living Legend” al actorului american, serie de show-uri care se desfășoară cu casa închisă. Show-ul va începe la ora 20:00, accesul fiind permis începând cu ora 19:00.

 

9. Nu rata târgurile cu bunătăți tradiționale 

targuri-de-iarna-cu-bunatati-traditionale-18417471

Dacă ai poftă de bunătăți românești, poți merge la târgurile de la Agronomie, Muzeul Țăranului Român sau The ARK. Aici vei găsi produse naturale și traditionale, ca la bunica acasă. 

 

10. Încălzește-te la un ceai aromat

images

Ce poate fi mai frumos decât să petreci câteva momente plăcute, într-o ceainărie intimă și frumoasă? Aici poți gusta din ceaiuri și prăjituri gustoase, plus că de obicei în ceainării au loc și diverse spectacole de teatru și muzică. 

 

Dacă ai ales ceva din lista noastră, spune-ne cum a fost :-), suntem nerăbdători să vedem ce impresie ți-ai făcut!

 

Sursa: metropotam.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *