Tehnologia evoluează în fiecare în fiecare zi, iar unele aparate sunt menite să ne facă viața mai ușoară, mai plăcută și mai sănătoasă. În articolul de față ne-am propus să îți prezentăm câteva aparate care au fost inventate pentru acest scop, de a ne îmbunătăți stilul de viață și sănătatea acasă.

Indiferent dacă suferi de alergii sau locuiești într-o zonă mai poluată, unul dintre cele mai utile aparate care ar trebui să se afle în locuința ta este un purificator aer cu lampa UV.Cum funcționează un aparat de purificare aer performant?

Aerul din cameră este absorbit de ventilator, iar filtrele de care acesta dispune, în funcție de tipul lor, vor purifica particulele de aer poluate. De exemplu, filtrele nano și fotocatalitice vor capta particulele mai mari și alte substanțe toxice, în timp ce lampa UV va distruge bacteriile, virușii, dar și mirosurile neplăcute; filtrele electrostatice au puterea de a atrage ca un magnet polenul și particule de până la 0,01 microni.

Dacă purificatorul de aer este dotat cu ionizator, acesta va produce ioni negativi care interacționează cu particulele nocive aflate în aer, făcându-le mai grele, iar odată aterizate pe sol vor fi absorbite de filtrele purificatorului. Ionii negativi susțin creșterea rezervelor de energie, metabolismul, îmbunătățesc circulația sângelui și sistemul imunitar, ajută la reducerea alergiilor și a durerilor de cap.

Dacă locuința ta este predispusă la umezeală sau mucegai, atunci ai neaparat nevoie de un dezumidificator. Există pe piață dezumidificatoare de dimensiuni mai mici, care se pot plasa în dulapuri, sertare, în spații foarte mici în general, dar și dezumidificatoare profesionale, care pot face față unei camere sau chiar întregi locuințe. Cum știi că ai nevoie de un dezumidificator de aer?

  • Dacă vezi condens pe geamuri;
  • Pete de mucegai pe pereți, tavan sau în spatele dulapurilor;
  • Mucegaiul poate fi cauza mirosurilor neplăcute din locuință;
  • Infiltrațiile de apă pot duce la igrasie;
  • După o inundație în casă este indicată uscarea apartamentului folosind un aparat de dezumidificat.

Dacă nu ai probleme cu umezeală, chiar din contră, aerul în locuință e prea uscat, atunci vei avea nevoie de un umidificator de aer.

Acesta are capacitatea de a distribui uniform aerul umidificat din încăpere având grijă ca acesta să fie unul curat și fără bacterii; de asemenea, un umidificator profesionist, nu va distribui praf alb și nici nu va uda podelele. Cu ajutorul acestui aparat, vei respira și vei dormi mai bine în casa ta datorită aerului umidificat sănătos. Este foarte importantă și apa ce care o folosești în aparat, de aceea, cel mai bine ar fi să o schimbi în fiecare zi și să folosești apă fiartă în prealabil.

Sper că te-am inspirat cu aceste idei de aparate pentru acasă. Acestea se găsesc într-o mutitudine de mărimi și pot fi dotate cu numeroase funcții. Alege-l pe cel care se pliază cel mai bine necesităților din locuința ta.