Îți place să ai mâncare gătită acasă, dar prepararea mâncării proaspete îți ia prea mult timp? Soluția pentru această problemă este un aparat care face mâncare singur. Da, există așa ceva și se numește multicooker! Acesta îți va face viața în bucătărie mult mai ușoară și te vei putea bucura de mai mult timp pentru tine pentru că el face toata treaba.

Deci, te-am convins? Dacă te mai gândești încă, îți prezentăm în continuare 7 avantaje pe care le mai obți dacă îți vei dota bucătăria cu acest chef bucătar.

  1. Diferite moduri de gătire. Multicooker-ul Crock-Pot® Express dispune de patru moduri de gătit sub presiune – gătire rapidă, gătire lentă, saute, gătire la aburi –  cu ajutorul cărora vei petrece mai puțin timp în bucătărie.
  2. Poți folosi aparatul slow cooker pentru a găti carne (slabă sau mai grasă), tocănițe, supe și ciorbe, leguminoase, legume. De asemenea, poți prepara și prăjituri sau pâine cu ajutorul funcției de gătire lentă (slow cooker). De exemplu, pentru a prepara un desert savuros, nu o să îți vină să crezi, dar vei avea nevoie de 20 minute, această funcție fiind foarte utilă dacă trebuie să gătești pentru mai multe persoane și vrei să le oferi ceva dulce făcut acasă.
  3. Funcția de gătire lentă este vedeta în materie de gătit pentru că vei avea mese savuroase și gustoase, dar care își păstrează mult mai bine nutrienții. Prepararea termică la temperaturi joase înseamnă că vitaminele din alimente se degradează mai greu, iar mâncarea astfel gătită își păstrează proprietățile nutritive. Gătirea lentă asigură o mai bună păstrare a nutrienților din alimente. Datorită temperaturilor scăzute, previne distrugerea vitaminelor sensibile la căldură. Iar dacă o mică parte dintre nutrienții din alimente se pierd din alimente (cei solubili în apă), aceștia se vor regăsi, cu siguranță, în sosul care se formează pe fundul vasului de gătit, iar “recapturarea” lor este destul de simplă, prin consumul sosului împreună cu restul mâncării.
  4. Îți poți face propriul iaurt acasă. Datorită funcției de preparat iaurt, te poți bucura de prospețimea unui mic-dejun făcut în acea dimineață.
  5. Cu ajutorul controlului digital și a programelor prestabilite vei economisi timp și te vei îndrăgosti de ușurința utilizării acestui aparat de bucătărie. Cu o singură atingere poți porni programul dorit.
  6. Este ideal atunci când ai un copil mic pentru că te va ajuta la prepararea meselor lui, păstrând în aceași timp toate  vitaminele și nutrienții necesari creșterii armonioase a acestuia.
  7. Datorită atenției la detalii, precum și a tehnologiei de care dispune, vei prepara mâncăruri delicioase pentru care vei primi laude din partea familiei și a invitațiilor la masă, iar datorită faptului că alimentele se pun într-un singur vas de gătit, la final nu vei fi nevoit/ă să speli mai multe vase.

Vei foarte multe rețete pentru multicooker care îți vor face cu ochiul și pe care le vei adora. Tot ce trebuie să faci este să îi găsești locul la tine în bucătărie, să lași tehnologia să te ajute și să te bucuri de preparate delicioase împreună cu familia ta.