Intrebari interzise!! niciun student nu vrea sa le auda!! :D

Scris de  Sep 23, 2014

Ca student, ai parte de câteva întrebări-standard de care îți este o groazăăă..., dar de care nu prea ai cum să scapi, fie că îți vizitezi rudele, te întâlnești cu foști profesori din liceu sau doar cu colegele mamei tale. Le simți cum stau gata să se rostogolească de pe buzele lor și tot ce poți tu să faci este să le întâmpini cu zâmbetul acela politicos (dar... fals), cu un răspuns bine pregătit de acasă (că erai sigur că o să se găsească cineva să se intereseze de viitorul tău)  și cu încuvințarea aceea resemnată din cap. Să vedem dacă întrebările la care ne-am gândit noi și cu care ne-am confruntat la rândul nostru vă fac și vouă zile grele:

Care este specializarea ta?

Ne-am pus noi înșine întrebarea aceasta înainte să ne alegem facultatea. Am răspuns la ea de nenumărate ori în timpul facultății și încă de atâtea ori o să răspundem și după ce terminăm facultatea. Și, deși răspundem amabil și părem foarte încrezători, mulți dintre noi s-ar putea să ne fi răzgândit pe parcurs, să nu mai avem același entuziasm de la început; așa că atunci când auzim întrebarea aceasta este ca și cum cineva ne-ar întreba: „Ce ziceai? În ce domeniu vrei să-ți petreci următorii 50 de ani?”. Pentru un bobocel, abia în semestrul doi de facultate este destul de copleșitor.

tumblr mjoo99qaj31qzkpd9o1 500

 

Ce ziceai că ai de gând să faci cu diploma aceea?

Mare parte dintre studenți își aleg o facultate sau alta pentru că sunt pasionați de ce urmează să studieze și speră că într-o mai mare sau mai mică măsură chiar vor profesa în acel domeniu. Așa că putem trece peste întrebarea aceasta.

tumblr inline n8ek5fdj7U1s7zaol

 

Care sunt planurile tale dupa absolvire?

Înainte să pui întrebarea ucigătoare gândește-te care sunt răspunsurile ideale pe care le aștepți de fapt, păi ar putea fi: „Mă voi angaja” sau „Mă înscriu la master și în paralel voi munci” apoi evalueză persoana din fața ta, pare pregătită să-ți ofere acele răspunsuri? Nu? Atunci nu o pune în dificultate și evită întrebarea.

tumblr lxuc9xDRrQ1r3p2ec

 

Nu ești îngrijorat că nu o să găsești o slujbă?

Ba da, sunt, next question!!

job

 

Cum ți-ai petrecut vacanța?

„Da, păi... m-am uitat la filme toată ziua, am mâncat mult, n-am prea făcut sport, am dormit până târziu și lucru destul de ciudat, acum mă simt mai obosit ca niciodată”. Deși este adevărat, te simți prea rușinat ca să recunoști că ai pierdut în halul ăsta timpul, așa că te rezumi la un simplu: „Bine, a fost bine, odihnitor... ”

anigif enhanced-buzz-5908-1363884577-50

 

Unde locuiești?

Întrebare întrebătoare, a cărei răspuns îndeamnă de cele mai multe ori la judecăți de valoare care nu-și prea au loc într-un mediu studențesc. Așadar, stai în cămin de 4/5 persoane (păi de ce n-ai învățat mai bine să prinzi loc în de ala de două persoane??) , ți-au cumpărat ai tăi apartament (oho, ești de bani gata, te țin ai tăi în puf  și la micul dejun mănânci gem întins pe foiță de aur) și câte și mai câte.

nap

 

Cum e viața în cămin?

Inutilă întrebare, păi viața în cămin e cam aceeași pentru toți. Bucătăria și baia nu reprezintă un etalon de curățenie, cel mai probabil unul dintre colegi/e e puțintel țicnit/ă, n-ai parte de somn și nu-ți mai aduci aminte cum arată cratițele mamei de acasă după ce ai fost invadat de caserole.

pitchperfectshower

 

Cam cât timp aloci studiului?

Nu contează că petreci foarte mult timp din zi/noapte citind si făcând proiecte, această întrebare nu face decât să-i facă pe studenți să se simtă prost că stau să răspundă la întrebări aiurea în loc să fie în sala de lectură.

tumblr inline n98n91c9AI1rlpk9c

 

Ieși des în oraș?

Nici întrebarea aceasta nu ne prea place, pentru că oricum ai răspunde ești văzut fie ca un bătrânel care nu se știe distra sau din contră, ca un party-animal. Da, ieșim, destul de des, prea des uneori, dar nu am vrea să fim judecați pentru treaba asta, acești trei-patru ani sunt cei mai frumoși din viața noastră și vrem să profităm din plin de ea, așa că...shtt!!!

tumblr m8aju8Iiea1r81wtbo1 500

Sursa foto: theberry.com

Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 13 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 208 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 249 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook