Ghid pentru boboci III - 10 lucruri pe care trebuie sa le ai in bagaj cand pleci la facultate

Scris de  Sep 24, 2014

Studenția este una dintre cele mai frumoase perioade din viața noastră, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Zilele care preced începerea anului universitar sunt puțin stresante luând în considerare că trebuie să-ți pregătești bagajul de mutare în alt oraș, într-o cameră mai mică de cămin sau de chirie. Este dificil când ești pus în situația de a face bagajul cu care trebuie să pleci la facultate, o spun din proprie experiență (experiența aceasta se repetă și în următorii ani, nu doar în primul an, când ești boboc :D). Ca să nu fiți nevoiți să cărați după voi jumătate de casă, pe puțin, încercați să puneți în bagaj lucrurile esențiale. Iată câteva pe care eu le consider un "must have":

1. Îmbrăcăminte

Nu le arunca pe toate într-un geamantan, ci mai degrabă fă o sortare și pune prima dată cele de toamnă-iarnă că tot urmează acest sezon. Nu uita lucrurile esențiale: pijamale, lenjerie intimă, șosete, haina de toamnă, haina de iarnă. Ai grijă să le împachetezi cum trebuie ca să economisești spațiu în bagaj dacă nu vrei să pleci la drum cu cel puțin 5 geamantane pline de haine. Nu de alta, dar cu siguranță nu ai cum să le cari.

 

2. Încălțăminte

În cazul în care veți sta la cămin, nu uitați o pereche de flip - flop sau orice pereche de șlapi pentru că nu puteți merge desculți la duș așa cum o faceți acasă. Dacă îți vei duce existența în cadrul unui colectiv mare trebuie să îți iei cele necesare traiului în comun. Totodată, nu uita că ai nevoie și de o pereche de pantofi eleganți că nu se știe niciodată la ce întâlnire serioasă sau interviu ai putea fi invitat.

 

3. Tacâmuri și vase de bucătărie

Nu contează că vei sta în chirie sau la cămin, cu siguranță vei vrea sa fii sigur de igiena furculiței și lingurei cu care urmează să mănânci. Nu vei scăpa nici de chestiile mărunte dintr-o bucătărie, pentru că este posibil să ai nevoie și de farfurie, castron, cană, pahar, ibric, oală, tigaie sau polonic, adică sigur vei avea nevoie ce mai. Ustensile necesare preparării hranei, chiar dacă tot ce știi să gătești e omletă sau cartofii prăjiți :)

 

4. Lenjerie de pat și prosoape

Poate ar fi bine să o întrebi pe mama ta, că sigur o să te ajute. Dacă vrei să te descurci singur, atunci ai nevoie de 2 seturi de lenjerie de pat (cu cearceaf inclus) și 2 seturi de prosoape pentru duș și pentru mâini. O să îți prindă bine.

 

5. Cărți care știi că ți-ar putea folosi și la facultate

Știu că nu prea îți vine să le cari după tine, dar totuși s-ar putea să ai nevoie de ele dacă vrei să treci anul. Și nu de alta, dar cu siguranță vei găsi altceva de făcut cu banii, în loc să îi dai pe cărți pe care le ai deja în bibliotecă.

 

6. Produse cosmetice

E mai bine să le ai deja în bagaj pentru că din experiența mea, principiul este următorul: tot ce iei de acasă te scutește pe tine de o viitoare cheltuială :D .

 

7. Medicamente și ceaiuri

Fă-ți rezerve de medicamente pentru dureri de cap sau de stomac ca să nu te trezești în toiul nopții că nu găsești nici o farmacie deschisă non - stop pe lângă tine. Nici ceaiurile din dulapul mamei sau al bunicii nu o să îți prindă rău, mai ales dacă te prinde răceala.

 

8. Produse alimentare

O pungă de zahăr pentru cafea/ceai, o pungă de cafea și alte ingrediente necesare care o să te salveze de la înfometare cu siguranță. Să știi că o să ai parte de asemenea perioade cu siguranță! vei vedea tu de ce... :)

 

9. Conserve din cămara bunicii

Totul se rezumă la borcane! Este posibil să te enerveze faptul că vei avea de cărat, dar o să îți prindă bine. Vorbim aici de borcane cu gem, dulceață, zacuscă, murături și alte conserve care îți plac sau îți fac cu ochiul atunci când te-ai apucat de împachetat.

 

10. "Nimicuri" sentimentale și absolut necesare

Poze cu părinți, bunici, frați sau poza cu iubitul/iubita-care este de cele mai multe ori mai apropiata de sufletul nostru. Poate animalul de pluș preferat, păturica ta preferată și alte lucruri de care nu te poți despărți și care îți aduc zâmbetul pe buze când ai o stare proastă.

 

Bonus...

Nu uita actele pentru că o să ai mare nevoie de ele! Inclusiv certificatul de naștere, ca să nu fii nevoit să te întorci acasă dupa el, mai ales dacă locul tău natal e undeva departe de orașul unde urmează să studiezi.

 

Deși sunt convinsă că lista nu se poate opri aici, mă rezum doar la aceste lucruri care mi-au trecut prin cap și sper să te ajute. Însă nu uita un lucru: locul îl face de cele mai multe ori omul. 

Ședere plăcută bobocule în noua ta "casă" ! Sper să aud vești de la tine în curând...

 

Sursa: metropotam.ro

Ultima modificare Miercuri, 24 Septembrie 2014 10:50
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 93 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 399 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 318 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook