Sase locuri bune pentru invatat in Bucuresti

Scris de  Iun 06, 2017

Dacă ești student în București, cu siguranță vrei să afli care sunt cele mai faine locuri unde te poți pregăti în liniște pentru examene, acum, în prag de sesiune.

Știm cu toții că, pe cât de frumoasă și distractivă poate fi viața în cămin, pe atât de multe dezavantaje poate avea uneori. Chiar dacă și colegii tăi de cameră sunt în sesiune și, teoretic, învățați cu toții în același timp, este foarte posibil să nu vă sincronizați de ficare dată și să ai nevoie de un loc al tău, unde să poți învăța în stilul propriu.

Știu că este greu să alegi din  atâtea posibilități existente și că nu vrei să riști și să faci o alegere care nu va fi pe placul tău, așa că am făcut un research pentru a-ți veni în ajutor. Iată mai jos o listă cu șase locuri bune pentru învățat:

1. Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I”

Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Fie că ai de citit sau de scris eseuri, de făcut proiecte sau de pregătit lucrarea de licență sau de disertație, Biblioteca Centrală Universitară (BCU) este întotdeauna o alegere bună; spațiul este foarte modern amenajat, există o gamă foarte largă de lucrări la care ai acces, din domenii diferite, există acces la Internet și posibilitatea de a fotografia acele pagini din cărți pe care le găsești utile și de care vei mai avea nevoie.

Fiind o bibliotecă, e clar că vei avea parte de liniște și de spor, motivat fiind de cei din jurul tău, care lucrează, la rândul lor, de zor. :) În plus, dacă ți se face foame, poți merge la cantina bibliotecii pentru a servi prânzul sau o gustare.

Programul bibliotecii îl găsești pe site: http://www.bcub.ro/; tot aici, poți accesa online catalogul bibliotecii, pentru a ști dinainte dacă vei găsi acolo materialele de care ai nevoie.

Adresă: Strada Boteanu Nr. 1

Citeste si: Harta principalelor muzee din Bucuresti

2. Seneca Anticafe

Seneca Anticafe

,,Anticafeneaua” Seneca este din ce în ce mai cunoscută în București și sunt sigură că ți-ar plăcea; pare a fi locul ideal pentru studenții care vor să își petreacă timpul în afara casei/ a căminului, rămânând, totuși, productivi. La Seneca poți învăța, citi, lucra la diverse proiecte, iar după ce termini, îți poți chema și prietenii aici, ca să beți un ceai împreună.

Conceptul este cu mult diferit față de cel al cafenelelor obișnuite; aici, prețul se stabilește în funcție de timpul petrecut (8 lei/oră), iar gazdele îți oferă ceai, snack-uri și apă, acces la Internet, imprimantă, scanner, dar și un spațiu prietenos, cu săli diferite în funcție de activitatea pe care vrei să o desfășori, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința zgomotului.

Adresa: Str. Arhitect Ion Mincu Nr. 1 

3.  Ceainăria Serendipity

Ceainăria Serendipity

Verdeață cât cuprinde, aer liber, flori, liniște, ceai? Say no more! :)

Ceainăria Serendipity îți va plăcea dacă ești în căutarea de locuri inspirate de natură, în mijlocul Bucureștiului. Terasa ceainăriei Serendipity este foarte primitoare și, în timpul zilei, îți poți face liniștit ,,temele”. Ia-ți laptopul cu tine și, dacă e și soare, ești un norocos, examenul acela pentru care înveți te va găsi pregătit și te vei fi încărcat și cu energie pozitivă de la verdele de pe terasă.

Adresă: Strada Dumbrava Roșie Nr. 12

Citeste si: 5 locuri superbe de vizitat in apropiere de Bucuresti 

4. Cărturești Carusel

Cărturești Carusel

Și la Cărturești Carusel poți merge pentru a învăța; pe lângă imensa colecție de cărți pe care Cărturești o adăpostește acolo (deci, dacă ești iubitor de cărți, ai ocazia să îți înnoiești biblioteca:) ), există și un spațiu special amenajat, unde poți să bei ceai și să te ocupi de lucrurile pe care le ai de făcut, ocupând o măsuță la ,,etaj”, în zona de bistro.     

Ce te poate inspira mai mult pentru examene decât o librărie drăguț amenajată, plină cu tot felul de cărți și alte materiale educative?!

Adresă: Strada Lipscani 55, Centrul Istoric

5. Dianei 4

Dianei 4

Te atrag clădirile vechi și te fac să visezi la perioada Bucureștiului interbelic? Atunci Dianei 4 este locul potrivit pentru tine, pentru că, pe strada Dianei, la numărul 4, vei găsi o casă mare, cu etaj, veche, frumoasă și grandioasă, situată într-o curte plină de verdeață. Îți recomand să mergi acolo dimineața, să îți iei o cafea, dar să ai și cursurile cu tine, pentru că, dacă te așezi la o măsuță în curte, sub un salcâm frumos mirositor, sigur îți va veni cheful de învățat sau inspirația pentru a scrie proiectul acela care îți dă bătăi de cap.

Adresa: Str. Dianei, Nr. 4, Piața Rosetti 

6. Starbucks

Starbucks

Dacă nu ești genul care să fie inspirat de spațiul verde și care nu agreeză învățatul în aer liber, atunci poți merge la una dintre cafenelele Starbucks. Deși e foarte cunoscută și mai tot timpul vizitată de clienți, ai mari șanse să găsești totuși o măsuță retrasă, unde să poți lucra în liniște. Mai mult, Starbucks chiar este la îndemână, pentru că au cafenele în mai multe zone din oraș, iar tu poți alege, în funcție de locul în care te afli atunci când te lovește cheful de învățat sau începe să te macine gândul sesiunii. :)

Așadar, dacă erai în căutare de locuri bune pentru învățat, ai mai sus șase idei drăguțe; dacă nu ai chef să înveți, tot poți merge acolo cu o carte, într-o diminteață, pentru a-ți începe ziua cu brio înainte de cursuri.

Spor la învățat! :)

Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2017 14:22
Andreea Stănescu

Ma pasioneaza domeniul resurselor umane si scrisul si imi plac diminetile insorite, in care pot sa imi beau cafeaua alaturi de o carte buna.

Website https://andreeastanescu.wordpress.com/

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 172 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 527 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 409 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook