Reduceri pentru studenți la teatrele din București

Scris de  Iul 01, 2017

Gata cu sesiunea, gata cu mersul la cursuri, să vină adevărata vacanță de-acum! Chiar dacă toată lumea merge la mare, la munte sau se îndreaptă către diverse alte destinații turistice, eu vin totuși cu recomandări de ordin cultural, pentru serile de vară în care vei fi în București sau pentru sfârșitul vacanței, când ne vom mai răcori puțin și vom avea chef să ne bucurăm de temperaturile perfecte.

Așadar, să mergem la teatru, profitând de reducerile pentru studenți! Iubesc piesele de teatru, nimic nu se compară cu trăirile reale ale artiștilor de pe scenă, cu audierea ,,în direct” a vocilor lor, a intonațiilor, a emoțiilor; e cu totul diferit (evident) de vizionarea unui film, pentru că, la teatru, totul se întâmplă sub ochii tăi, nu e rost de ,,duble”, de montaj sau de reluarea unei scene până dă bine la cameră, ci totul constă în repetițiile anterioare ale actorilor, în dăruirea lor totală, în talentul și munca lor. Mi se pare o formă de artă perfectă, prin felul în care spectatorii devin atât de apropiați de personaje și prin care ajung să dispară din lumea reală pentru a se transpune în lumea paralelă de pe scenă. Sigur că acest lucru se întâmplă și în cazul filmelor, dar piesele de teatru presupun trăiri mult mai intense și mai profunde.

Dar destul cu elogiul artei teatrale, am soluții concrete pentru studenții iubitori ai acesteia. Și în cazul acesta, carnetul de student (sau legitimația) garantează reduceri la prețul biletelor la diverse teatre din București. Iată mai jos o parte dintre ele:

1. Teatrul Național I.L.Caragiale București

Faimosul TNB găzduiește unele dintre cele mai bune și importante piese de teatru, jucate de actori cunoscuți și valoroși, astfel încât merită cu vârf și îndesat să ajungi acolo. De obicei, prețurile biletelor sunt pe măsura calității actului artistic (adică destul de ridicate), dar vestea bună este că TNB oferă reduceri studenților, aceștia putând achiziționa bilete chiar și la prețul de 15 - 20 lei, de exemplu.

TNB

Poți urmări calendarul spectacolelor aici: http://www.tnb.ro/ro/calendar?year=2017&month=6.

2. Teatrul Elisabeta

Situat tot într-o zonă centrală - în apropierea parcului Cișmigiu - Teatrul Elisabeta este, de asemenea, unul de renume. Pe lângă sala de spectacol, clădirea teatrului găzduiește la parter și un restaurant (Restaurant Elisabeta). La Elisabeta pot fi vizionate diverse manifestări artistice, pe lângă piesele de teatru, cum ar fi concerte sau expoziții (obiecte cu înaltă semnificație, fotografie etc).

Deși este un loc impozant, care găzduiește piese jucate de actori veritabili, Teatrul Elisabeta oferă reduceri studenților, astfel încât prețul biletului nu ar trebui să mai fie un impediment pentru cei care vor să ajungă aici.

Urmăriți calendarul spectacolelor & prețul biletelor aici: http://www.teatrulelisabeta.ro/spectacole/.

Elisabeta

3. Teatrul Mic

Teatrul Mic, dar...minunat. Aici se joacă niște spectacole foarte frumoase și accesibile, povești de dragoste, comedii, scene extrase din realitatea imediată. Locul este foarte frumos amenajat, foarte primitor, parcă nu ai mai vrea să pleci de acolo.

Prețurile sunt, de asemenea, accesibile (cel mai scump bilet ajunge la 50 de lei, în funcție de locul dorit), iar studenții beneficiază de reducere - prețul unui bilet de student fiind 25 de lei. Mergeți, deci, la Teatrul Mic! :)

Spectacolele le găsiți aici: http://www.teatrulmic.ro/Spectacole/.

teatrul mic

4. Teatrul Arte Dell'Anima

Un teatru deschis relativ recent - sărbătoreșe 2 ani de la înființare anul acesta - dar a cărui echipă este una dedicată și pasionată; se joacă piese dintre cele mai diferite, cele pe care le-am văzut eu au fost ale unor actori debutanți, dar foarte talentați, pe care m-am bucurat să îi admir și să îi văd încă de la începuturile carierei lor.

arte dell anima

Prețurile biletelor pot fi reduse pentru studenți, în funcție de piesă. De urmărit pe site, aici: http://www.artedellanima.ro/category/spectacole/.

 

Citește și: Cluburi de stand-up comedy din București

5. Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat face parte din categoria instituțiilor culturale cu tradiție în România, pe scena acestuia urcând, de asemenea, mulți dintre cei mai buni actori ai noștri. TES are o echipă proprie de actori, dar are și colaborări cu alți actori celebri. Este amplasat într-o zonă relativ centrală (zona Sf. Vineri - Piața Unirii), iar prețurile sunt mai mult decât accesibile - studenții au reducere, iar biletul pentru aceștia costă doar 12 lei.

teatrul evreiesc

Calendarul, aici: http://teatrul-evreiesc.com.ro/calendar/

 

6. ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București

ARCUB este cunoscut pentru seria de evenimente culturale pe care le organizează constant în București, fie că vorbim despre evenimente outdoor sau indoor, concerte, evenimente educaționale sau piese de teatru în clădirea proprie. Programul pieselor de teatru poate fi urmărit pe site, precum și toate celelalte evenimente interesante organizate; cât despre reducerea de student, aceasta diferă pentru fiecare spectacol în parte, prețurile putând începe de la 10 lei.

Urmăriți aici: https://arcub.ro/evenimente/agenda/.

arcub

Tu cum îți hrănești setea de cultură vara asta? :)

Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2017 09:50
Andreea Stănescu

Ma pasioneaza domeniul resurselor umane si scrisul si imi plac diminetile insorite, in care pot sa imi beau cafeaua alaturi de o carte buna.

Website https://andreeastanescu.wordpress.com/

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 172 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 527 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 409 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook