Cele mai recomandate filme de văzut în timpul studenției

Scris de  Iul 18, 2017

 Știm cu toții că majoritatea oamenilor se uită la filme: drame, acțiune, ficțiune, animație și toate celalalte genuri existente. Plus de asta, care e scuza preferată a studenților înainte de un examen ? „Hai să băgam un film și învățam după”, nu contează că asta se transformă în maraton de 5 filme și 2 sezoane dintr-un serial. Important e că majoritatea studenților se uită la filme. Unii se uită just for fun, unii se uită pentru că e filmul ăla super nou și super cunoscut pe care ești „mai prejos” dacă nu l-ai văzut deja; unii se uită la filme cu diferite teme pe care le au la facultate ca să pară că știu ceva ceva despre subiect, iar unii se uită pentru că pur și simplu iubesc filmele. 

 

Cele mai bune și indicate filme pe care un tânăr student ar trebui să le vadă sunt filmele motivaționale. Ele pot lucra la nivelul subconștientului și te pot face să vezi că lumea nu e atât de grea și de „neagra” în jurul tău. Cu extrem de multă muncă, mult spor, multă dorință și o picătură de noroc, poți mută și munții din loc și poți ajunge fix acolo unde ți-ai dorit. 

Iată astfel, topul nostru pentru cele mai bune filme motivaționale:

   1. Into The Wild

Este povestea lui Christopher McCandless, student și atlet de performanță care după ce termină facultatea își vinde mașina, își donează banii, 24.000 dolari în scopuri caritabile și pleacă într-o drumeție spre Alaska pentru a trăi în sălbăticie.  Filmul a fost regizat de Sean Penn care a scris și scenariul și are darul de a te face să te gândești la următoarea întrebare: De ce fac azi ceea ce fac? La ce îmi folosește?

   2. Pay it forward

Cum poți schimba lumea? Începând cu tine și cu cei din jurul tău. O simplă temă la școală transformă o întreagă comunitate. 

 Trevor primește o temă pentru acasă care constă în găsirea unei idei pentru îmbunătățirea întregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, ca acea persoană, la rândul ei să “dea mai departe”, continuând în acest mod. Ceea ce pare a fi intial un eșec, este de fapt un succes total ale cărui efecte nu se văd imediat.

   3. The Rookie

Povestea adevărată a profesorului de științe și antrenor al echipei de baseball, Jim Morris care a devenit la cei 35 ani ai săi unul dintre cei mai respectați antrenori și care și-a condus echipă spre glorie. 

rookie

 Cu 12 ani în urmă, Jim Morris încerca să devină un jucător de baseball profesionist însă o accidentare la umăr l-a ținut departe de teren. După câteva operații, Jim descoperă că poate juca baseball și că poate lovi mingea chiar mai puternic decât o făcea în trecut și are șansa de a-și atinge visul de-o viață.

 

  4. Freedom Writers

Este admirabil să vezi cum forța unui singur om și dorința de a face bine poate salva sufletele inocente ale tinerilor rătăciti într-o lume sălbatică.Nu este o lecție numai pentru adolescenți ci mai ales pentru cei care au puterea de a schimba ceva. 

 Un film care dovedește din plin că pesimismul nu e o cale în viață. Poți să te schimbi, și poți schimba și tu la rândul tău alte vieți, când ai ce arăta și știi ce faci și spui.Un film cu adolescenți problemă și o profesoară care cu răbdare , cu multă darurire și îndrăzneală îi face să descopere că viață e un dar care trebuie respectat.

   5. The Great Debaters

Filmul este inspirat dintr-o poveste reală, povestind viața profesorului Melvin Tolson, un om genial însă foarte imprevizibil ce se ocupă de formarea echipei de dezbatere a liceului. Acesta îşi foloseşte talentul de orator pentru a transforma un grup de elevi ignorați şi subestimați de toată lumea într-o echipă de dezbateri ce va intra în istorie şi îi va învinge pe cei mai buni..

   6. October Sky

Un film motivațional inspirat după o poveste reală, October Sky ne amintește de lupta pe care o dăm pentru a ne atinge visurile. Homer este copilul unui miner dintr-un orășel minier din SUA și toți știu că este destinat aceleiași meserii. Cu toate acestea Homer dorește altceva în viață. Homer vrea să construiasca…o rachetă. Rămâne de văzut dacă va și reuși asta. 

oct sky

   7. The greatest game ever played

Tânărul jucător de golf Francis Ouimet nu are nimic în afară de talentul său și visul de a provoca cei mai mari sportivi care joacă la cel mai înalt nivel. Un copil din clasa de mijloc ce se zbate între mizerie și o viață privilegiată are o dorință nestăvilită de victorie, care se transformă într-o etalare pasionantă de sentimente, îndemânare și determinare!  

Este o poveste inspirată despre triumf în pofida tuturor obstacolelor.

   8. I Am Sam

Sam Dawson este un adult ce are capacitatea mentală a unui copil de 7 ani. El lucrează ca ospătar și este obsedat de Beatles. După ce are o fetiță cu o femeie a străzii, care îl părăsește nu după mult timp, el o numește pe micuță Lucy Diamond (după cântecul lui Beatles) și începe să o crească cu multă dragoste. Dar, când fetiță împlinește 7 ani, limitațiile sale intelectuale încep să devină o problemă, pentru că fetiță începe să nu mai învețe intenționat, pentru a nu fi mai deșteaptă decât tatăl său. 

   9. August Rush

Se spune despre August Rush că are darul de a face oamenii să plângă încă din trailer. E un film simplu, curat şi în acelaşi timp…perfect. Povestea este neobişnuită: un copil dintr-un orfelinat încearcă să-si găsească părinții pe care nu-i cunoaşte…cu ajutorul muzicii pe care o aude.

aug rush

   10. One Week

O săptămână” spune povestea lui Ben Tyler, un tânăr de douăzeci și cinci de ani care este diagnosticat cu cancer. Dramatic este faptul că șansele lui de supraviețuire sunt de doar 10%. Deși trebuie să înceapă tratamentul imediat, Ben alege să își cumpere o motocicletă și să plece într-o călătorie care începe la Toronto și se va sfârși la Tofino.El face un legământ să trăiscă fiecare zi la intensitate maximă și, în loc să se întoarcă la Toronto pentru tratament, alege să continue călătoria..

Și desigur că cel mai bine este să învățam din experiența celor ca noi. Chiar dacă lista de mai sus este una impresionantă și prezintă povești miraculoase, dovezi de curaj și putere și dorințe arzătoare, acum vă las o listă cu câteva filme ce au ca temă fix viața de student.  

  1.  Animal House (1978) – Chiar dacă este un film vechi, Animal House este cu adevărat cel mai bun! Epilogul filmului prezintă unul din cele mai amuzante scene din istorie și a reprezentat o inspirație pentru filmele americane de comedie care au urmat.
  2. Old School (2003) – Will Ferrell s-a întrecut pe sine în rolul pe care l-a jucat în acest film iar interpretarea melodiei ”Dust in the Wind” este mai mult decât hilară.
  3. The Freshman (1990) – Acest film probabil că nu este cel mai popular în rândul studenților de astăzi, însă, filmul este absolut genial! Broderick joacă rolul unui student din anul 1 la o școală de film din New York, unde  întâlnește un om de afaceri suspect, jucat de nimeni altul decât Marlon Brando, și astfel viața lui ia o întorsură hilară.
  4. The Waterboy (1998) – Bineînțeles că îl știți pe Adam Sandler jucând în filme amuzante! Băiatul cu Apa Rece are atât de multe glume bune, încât îți vine să îl mai vezi încă o dată și încă o dată.
  5. The Social Network (2010) –   Dacă aveți cont pe Facebook, cu siguranță ați auzit de Mark Zuckerberg. Acest film relevă o poveste provocatoare a fondatorului celebrei rețele de socializare.
  6. Road Trip (2000) – Acest film este un clasic al filmelor studențești de comedie, unde joacă Tom Green și Sean William Scott, care este chiar mai amuzant decât în rolul celebru al lui Stiffler din American Pie.

Acum că ai aceste exemple de filme, pe care sper sincer că le vei vedea, urmează un singur lucru: Fă-ți propriul scenariu! Strălucește! Fă ca tot ceea ce vezi,auzi și simți să conteze! Facultatea e importantă și are rolul ei în viața ta!

 

 fin

Acum spune-ne :  Care e scenariul tău în viața de student? 

Citeste si: 

Restaurante din Bucuresti care ofera reduceri pentru studenti

Reduceri pentru studenți la teatrele din București 

 

Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 20:57
Stefana Chele

Numele meu este Stefana Chele. Sunt studenta la litere-studii europene si sunt o fire empatica, realista si cu o doza safe de ironie si sarcasm. Iubesc tot ce tine de noutate, arta si oameni.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 172 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 527 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 407 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook