Imprimă această pagină

Idei de petrecere a timpului liber pentru studenti

Scris de  Oct 16, 2017

Umbla o vorba ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata unui om: iti faci prietenii pe viata, te poti muta in alt oras departe de ochii parintilor prea grijulii, iti poti gasi un job part time pentru a avea banii tai si cel mai important: distractiiiiiie fara restrictii. Asadar ne-am gandit sa va oferim cateva idei de petrecere a timpului liber, care s-ar putea sa va incante:

Activitati sportive

Daca vrei sa faci activitati relaxante, bune pentru sanatate si cu bani mai putini, alege sa faci sport. In functie de numarul de persoane implicate poti alege fie sporturi individuale, cum ar fi: alergatul, pescuitul, inotul sau fitness-ul ori activitati de echipa, cum ar fi: fotbal, baschet, tenis. Daca esti genul care face „sport” in fata calculatorului si preferi sa te uiti la altii cum joaca, arunca un ochi aici, sa vezi ce sporturi practica altii.

Activitati culturale

In functie de orasul in care faci facultatea poti alege sa iti petreci timpul liber la teatru sau la cinema. In a 2 a parte a anului incep stagiunile de toamna la teatru iar cele mai noi blockbustere apar in cinematografele din toata tara. Cateva recomandari pentru Bucuresti:

Teatrul National Bucuresti: Revizorul cu Marius Manole, Dineu cu Prosti in regia lui Ion Caramitru cu Horariu Malaele si Barfe Zvonuri si Minciuni cu Monica Davidescu.

Film la Cinema Muzeul Taranului Roman: Amintiri din Epoca de Aur Partea I - Tovarăşi frumoasă e viaţa! De Cristian Mungiu si Breaking News cu Andi Vasluianul.

Film la Cinema City: Starwars Ultimul Jedi. Pont pentru Cinema City- daca esti in reteaua orange, poti trimit un sms cu textul FILM la 241 si miercurea ai 2 bilete la pret de 1. Mai multe detalii pe http://www.orange.ro/film/.

Voluntariat

Voluntariatul este mereu o idee buna, mai ales in timpul studentiei pentru ca te ajuta sa obtii abilităţile de comunicare, te ajuta sa iti largesti orizonturile prieteniei sau pentru ati contura mai bine propria personalitate. In orice mare oras universitar exista o sumedenie de asociatii studentesti unde voluntariatul este la mare cautare: Aiesec, Elsa, Prime Romania, ASER - asociația Studenților Economiști din România etc. Vezi aici lista tuturor asociatiilor studentesti din Romania.

De meseria clubber

Yap exista si aceasta „meserie” si se potriveste cel mai bine studentilor. Mulţi tineri aleg să meargă cel puţin o dată - de două ori pe saptamana in club să danseze, să asculte muzică şi să consume un pahar de alcool. Asta până în zori, ca să se întoarcă pe lumină acasă, cu autobuzul, să nu mai dea banii pe taxi. Că nu mai au. Şi blugilor şi bluzelor decente le iau locul fustiţele scurte, decolteurile şi accesoriile care mai de care mai atrăgătoare. O astfel de escapadă în cluburi, aduce laolaltă prietenii şi colegii de facultate, care s-au mutat din holurile instituţiei în ringurile de dans şi în fum de ţigară.

--

Mai stii si alte metode de petrecere a timpului liber? Spune-ne si noua printr-un comentariu!

Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro.