Acum să ne concentrăm pe o singură grupă de oameni, și anume tinerii de 22 de ani. Ce ar trebui să facă tinerii în timpul acestei vârste și cum ar trebui să își petreacă timpul?

Acum să ne concentrăm asupra voastră si aş dori să vă adresez 3 întrebări simple dar esențiale:

  1. Ce faci tu in mod diferit față de ceilalți oameni?
  2. La ce anume eşti bun?
  3. Care sunt slăbiciunile tale?

E important să vă răspundeți cu sinceritate pentru că doar atunci veți putea analiza mai bine situațiile şi vă veți putea da anumite răspunsuri pe care poate le-ați aşteptat dar nu ați găsit o metodă să faceți asta. Acum, analizând toate situațiile ştiute, îmi voi permite să vă transmit cele mai bune 7 idei despre cum ar trebui un tânăr de 22 de ani să îşi petreacă timpul:

Citeşte, citeşte şi apoi, citeşte din nou!

 student care citeste

E un sfat prețios și e cel mai bun lucru pe care îl puteți face la 22 de ani sau la orice etapă a vieții voastre. Intră în mintea autorilor și „fură” orice idee benefică pentru tine. Devii un călător prin timp, te poți deconecta de la realitate și poți intra în alte lumi sau poți pleca în alte vremuri. Poți afla secrete pe care unii autori le-au aflat după o viață dedicată scrisului, iar tu le poți afla în câteva minute. Și, cel mai important, știm cu toții că sistemul educațional actual ne împinge și ne forțează să învățam aceleași lecții dintotdeauna, în același ritm cu alți colegi. 

Citeste si: Cele mai bune carti despre sensul vietii

 

Citind, îți permiți ție să ai propriile gânduri, interese și plăceri. Tu alegi ce vrei să înveți și în ce ritm. Tu alegi pentru tine! 

Găseşte-ți şi conştientizează-ți punctele forte şi punctele slabe!

Și aici nu ne referim la vocație, pasiuni sau chemarea fiecăruia. E vorba de dorința ta de a experimenta. Go with the flow! Fă lucruri, înscriete-te în organizații, gândeşte spontan, încearcă să afli cât mai multe despre lumea care te înconjoară ca mai apoi să te găseşti pe tine! Nu uita, e mai bine să regreți ceva ce ai făcut decât ceva ce nu ai avut curajul să faci. Doar aşa îți vei da seama cine eşti şi ce îți doreşti cu adevarat. Întotdeauna eşti cel mai bun la un lucru atâta timp cât îți şi place!

Construieşte relații nu conexiuni!

Sau în mai multe cuvinte, înconjoară-te mai mult de prieteni, familie sau colegi; de oameni pe care te poti sprijini şi în care poți avea încredere; nu în cunoştințe sau persoane cu care ai o legatură strict profesională. E o diferență enormă între relații şi conexiuni sau simple contacte. Relațiile presupun valori sau lucruri ce nu necesită o politică de returnare. În relații e vorba de integritate, sinceritate şi posibilitatea de a fi tu mereu, fără să te simți prost că faci asta. E important să avem unele contacte când e vorba de lucruri mai serioase, dar mereu trebuie să ai alături pe cineva căreia să îi pese cu adevărat de tine!

Citeste si: Avantajele de ati incepe viata sexuala devreme

 

Găseşte-ți pasiuni şi obiceiuri benefice!

Probabil ați auzit în mod constant de la toată lumea că e important să faci lucruri sănătoase pentru corpul şi mintea ta. Greşeala multora şi o reală problemă în prezent e faptul că nu ne dăm destul timp nouă. E necesar să ne concentrăm pe gândurile noastre, trăiri, credințe sau decizii. Găseşte-ți o rutină zilnică care să îți permită să găseşti exact ce îți doreşti tu, fără să te plictiseşti sau să te stresezi in mod inutil.

Nu alege niciodată drumul scurt, crezând că vei ajunge mai uşor la succes. Lucrurile bune vin în timp, prin acțiuni sigure şi paşi mici. Dacă ți se pare că durează prea mult, aşteaptă. Şi în timp ce aştepți, regăseşte-te şi lucrează la un „tu” mai bun.

Ieşi din zona ta de confort!

iesi din zona de confort

Cu sigurantă nu e prima dată când auzi asta, iar dacă ți-a fost până acum greu să te pui și pe fapte, acum este momentul! Și da, îți repet, ieși din zona ta de confort! Fă-o pentru a învăța, pentru a experimenta unele lucruri de care poate ți-a fost teamă până acum.  Da, cu siguranță e mult mai ușor să rămâi acolo pentru că nu există niciun risc, nicio lacrimă, niciun efort masiv și cu siguranță, niciun câștig important! Evadează! Treci peste limitele pe care doar tu ți le impui! Elimină-ți frica, îmbrățișează riscurile și focalizează-te pe tine! Acum, du-te acolo și câștigă tot ce e de câștigat! Numai de tine depinde

Lasa-te sa mai fii si copil!

fii copil din nou

22 de ani înseamnă pentru mulți „momentul în care e timpul să te maturizezi”. Adevărul e că, în realitate, nu există „o vârstă perfecta” la care ar trebui să te maturizezi. Toată chestia cu „E timpul să fii adult” se poate traduce de multe ori și că „E timpul să îți pui o masca și să pari ce nu ești tu cu adevarat”.  Lasă-te să fii copil! Fii sincer, fericit şi bucură-te de fiecare moment din viața ta şi totul o sa fie mai simplu!

Investeşte în tine şi în sănătatea ta!

Majoritatea oamenilor se opresc din creștere la vârsta de 22 de ani. Practic, de atunci te îndrepți ușor ușor spre îmbătrânire. Doar ai grijă să nu îți grăbești acest proces din cauza fumatului, băutului în exces sau a lipsei de somn. Încearcă să îți găsești timp să faci și mișcare, să mănânci și ceva sănătos și  să te mai duci la unele controale pentru a elimina riscurile și a preveni durerea. 

Citeste si: Afaceri sub 5000 euro pe care le poti face in timpul facultatii

Sper că acum ai „cules” câteva idei ce te vor ajuta în viitor și mai ales la acest prag minunat de 22 de ani. Nu uita, pune-te pe ține pe primul loc, dă-ți timp și construiește-ți viitorul așa cum vrei!

Dacă mai știi și alte sfaturi bune, împarte-le cu noi în secțiunea de comentarii. 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *