Chiar daca e toamna, distractia continua! Vino sa redescoperi atmosfera Bucurestiului de altadata!

Scris de  Sep 17, 2014

În perioada 19 – 21 septembrie 2014, Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, participă la marea sărbătoare a orașului, „București 555”, oferindu-le locuitorilor săi și turiștilor un program diversificat, ce se află în ton cu trăsăturile definitorii ale capitalei noastre dinamice, pline de viață, colorate și, nu în ultimul rând, cu o istorie bogată.

 „Zilele Bucureștiului” este un eveniment cu intrare liberă, dar mai mult decât atât, este un festival complet ce se adresează tuturor categoriilor de vârstă prin diverse activități culturale, educative și recreative.

 

Timp de trei zile, se va reconstitui atmosfera Bucureștiului de altădată, a „Micului Paris”, printr-o serie de manifestări ce se încadrează în evenimentul de sărbătorire a atestării documentare a capitalei, „București 555”. Parcul Cișmigiu se va transforma, astfel, într-unul dintre cele mai atractive spaţii din cadrul celui mai fastuos eveniment cultural al toamnei.

 

Două dintre punctele principale de interes din cadrul evenimentului „Zilele Bucureștiului” sunt reprezentate de Târgul Bucureștiului și de zona culinară, culturală, socială, ambele deschise publicului între orele 10:00 – 22:00.

La Târgul Bucureștiului, vizitatorii sunt așteptați cu o gamă diversă de produse, de la obiectele meșterilor populari la cele aparținând tinerilor creatori autohtoni, iar în zona culinară, culturală și socială acestora li s-a pregătit un spațiu alternativ de relaxare și de petrecere a timpului liber, în natură, alături de familie și prieteni.

 

Sâmbătă și duminică, între orele 15:00 – 20:00, vă veți putea pierde într-un altfel de oraș, colorat de animatorii care vor merge pe aleile parcului răspândind veselie și bună dispoziție trecătorilor, iar în intervalul orar 16:00 – 20:00 vor avea loc ateliere interactive menite să dezvolte latura creativă și îndemânarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

Nu s-a uitat, bineînțeles, nici în acest an de renumita bătaie cu flori ce amintește tuturor de „bătaia cu flori de La Șosea”, unul dintre evenimentele inedite ale perioadei interbelice, când oamenii ieșeau în stradă, aruncând cu flori unii în alții. Aceasta va avea loc sâmbătă, 20 septembrie, începând cu ora 18:00.

 

Zilele de 20 și 21 septembrie sunt dedicate și spectacolelor în aer liber și reunesc, pe scena din Parcul Cișmigiu, în intervalul orar 18:00 – 22:00, minorități și comunități naționale (armeni, maghiari, greci, italieni, rromi, turco-musulmani, germani, evrei), precum și artiști îndrăgiți de publicul autohton: Silviu Biriș, Maria Buză, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Orchestra Valahia, fiind doar câteva dintre numele celor care vor concerta în ultimele două seri de sărbătoare.

 

Programul detaliat al evenimentului îl găsiţi aici

 

Ne vedem în Cişmigiu dragilor ! 

 

Sursa: creart.ro

Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 147 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 217 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 177 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Facebook