Urban Talks conferintele despre oras @ vineri 1 aprilie la ARCUB Gabroveni

Scris de  Mar 29, 2016

Vineri 1 aprilie de la 9.30, la ARCUB Gabroveni are loc prima ediție din seria de conferințe matinale Urban Talks, parte din proiectul de amploare Urban INC inițiat de Asociația Odaia Creativă. Intrarea la cele patru conferințe este liberă în limita locurilor disponibile după confirmarea pe Eventbrite.

Invitați sunt Martin Barry, director și fondator RESITE Festival Praga, Alin Vaida, director al festivalului Jazz in the Park și Livia Stan de la Ministerul Finanțelor Publice, iar moderator Anamaria Vrabie, co-fondator Urban INC/ Odaia Creativă. 

Gândite ca un impuls de inspirație de câte două ore pentru orașe mai empatice, conferințele se adresează celor interesați de creșterea sănătoasă a orașelor și de calitatea locuirii - bucureșteni care vor să afle mai multe despre cultură urbană, antreprenori cu proiecte ce influențează viața orașelor, studenți la Arhitectură și Urbanism sau membri ai organizațiilor ce contribuie la dinamica urbană.

Pe 1 aprilie tema este FESTIVALURI URBANE ȘI CITY MAKING. Prima intervenție îi revine lui Martin Barry, arhitect peisagist, fondator ReSITE Praga și fost asociat al W Architecture din New York. Martin este un american stabilit în Praga în urma unei burse Fulbright. De ce a ales capitala Cehiei, de ce a fondat ReSITE și cum a reușit să conecteze autoritățile și politicile publice din Praga la tendințele globale în regenerare urbană va vorbi la București pe 1 aprilie.

ReSITE, festival-platformă pentru schimbul de idei despre cum orașele pot deveni mai prietenoase, locuibile, competitive și reziliente a ajuns la a 5-a ediție. Festivalul aatras în jurul orașului Praga principalii gânditori internaționali din design urban, mobilitate, guvernanță urbană sau investiții imobiliare. Martin va povesti despre forța și limitările festivalurilor dedicate vieții urbane și va încerca să transpună experiența sa în lansări de idei și provocări pentru București. Ce funcționează și ce nu în activarea spațiilor vacante? Cum să reinventezi spații ce nu mai răspund nevoilor orașului?

Alin Vaida este fondatorul festivalului Jazz in the Park, cunoscut în Cluj-Napoca ca proiectul care „a redat Parcul Central clujenilor”. Ideea a apărut într-un moment  în care Parcul Central, cel mai mare spațiu verde al orașului era subapreciat și puțin folosit din cauza multor restricții (nu călcați iarba, interzis accesul cu câini în parc, etc). Jazz in the Park a fost primul proiect derulat vreodată în incinta parcului și a declanșat o adevărată mișcare socială, oamenii având voie să vină cu hamace sau pături de picnic. Încă de la prima ediție din2013 a înregistrat peste 20.000 de participanți și în timp a devenit proiect strategic al orașului Cluj-Napoca. Jazz in the Park a fost de două ori finalist la European Festival Awards.

Livia Stan este directorul general al Direcției Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice din februarie 2011, gestionând un portofoliu de peste 3 miliarde de euro. Livia lucrează de 14 ani în administrația publică și nu a încetat niciun moment sa creadă că munca sa și a multor colegi asemenea ei, contează. Nu a încetat sa susțină că Sistemul, de cele mai multe ori greoi și  indolent față de cei pe care ar trebui să-i servească, are un potențial extraordinar de a genera bunăstare. Din hățișurile birocratice și tonele de maculatură se pot naște proiecte frumoase care schimbă față orașelor și viețile oamenilor. Livia va vorbi despre proiectele care, departe de lumina reflectoarelor ațintite pe politicienii care taie panglici, pun bazele unor parteneriate solide între cetățeni, investitori și stat.

Urban Talks continuă săptămânal toată luna aprilie în același spațiu și cu același format: vineri 8 aprilie, vineri 15 aprilie și joi 21 aprilie. Discuțiile au loc în limba engleză. Intrarea este liberă în limita locurilor, după confirmarea pe Eventbrite. DETALII: www.odaiacreativa.ro, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe pagina de Facebook Urban INC.

Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 146 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 479 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 370 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook