Idei de afaceri sub 5000 euro pe care le poti face in timpul facultatii

Scris de  Iun 07, 2017

Care este cea mai mare problema a studentului...înafară de sesiune, stres şi examene. Ştiu că vorbesc pentru majoritatea dintre voi când spun „Banii”.

De câte ori au auzit ai tăi „Nu îmi ajung banii” sau colegii de cameră „Nu vin, nu mi-au trimis ai mei încă banii.” ?

Aşa, acum că ştii exact despre ce vorbesc, permite-mi să îți adresez o întrebare: Nu te-ai gândit că poate e momentul să devii independent financiar; să nu mai aştepți cu sufletul la gură banii de acasă sau să nu te mai rogi de părinții tăi să îți mai dea nişte bani în plus? Aşa credeam şi eu. Dar, abia acum vine partea bună, cât de bine ar fi, pe lângă proprii bani şi independență, să fii şi propriul tău şef?

bani parinti

Dispui deja sau ai cum să faci rost de 5000 de euro şi vrei să îi dublezi sau să ajungi la o suma de câteva ori mai mare? Ok atunci. Rămâi şi citeşte articolul pentru a afla ce afaceri de succes pornesc de sub pragul de 5000 €.

Dacă vrei să începi o afacere, fie ea in orice domeniu, trebuie să fii îndeajuns de pregătit pentru a fi la conducere. Ai grijă să îți alegi o afacere care implică utilul cu plăcutul. Mereu e indicat să faci ceva ce îți place şi succesul te va urma.

Citeste si: Locuri de unde poti inchiria biciclete in Bucuresti

Eşti student în domeniul IT?

Atunci eşti norocos pentru că, în prezent, lumea se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie, firmele caută oameni buni in domeniul de activitate pentru a le construi un site care să atragă cât mai mulți clienți. Trebuie să ştii doar câteva programe, printre care  PHP și puțin Photoshop și vei reusi să îți asiguri un loc de muncă de acum înainte. Se pot face mii de euro pe lună din asta, cu condiția să îți placă să butonezi. Costurile afacerii implică foarte puține lucruri şi ajung cu mult sub 5000 €.

afaceri student la informatica

Eşti student la design?

Poți face logo-uri pe care să le vinzi pe fiverr.com. Îmbini pasiunea ta cu puțină muncă şi aşa reuşeşti să atingi succesul. Dacă eşti deschis şi poți înțelege dorințele companiilor şi ale oamenilor, poți să începi o afacere mică şi profitabilă. Costul nu este unul foarte mare. Ai nevoie de un laptop bun, o  licență windows şi una photoshop şi deja poți începe.

Citeste si: 6 locuri bune pentru invatat in Bucuresti

Eşti student la Litere sau Limbi Străine?

Poți oricând să te ajuți de pasiunea ta pentru a începe să faci meditații cu tineri de alte naționalități ce au nevoie să învețe româna sau cu români ce îşi doresc să învețe o limbă străină. Dacă îți plac copiii, poti forma grupe în stil „AfterSchool” şi să petreci de câteva ori pe săptămână 2 sau 3 ore cu ei. Se poate spune că fiecare meditator are mica lui afacere şi, dacă ştii ce faci şi reuşeşti să îți atragi destui participanți, poți câstiga sume frumoase săptămânal.

Meditații se pot face în mai multe domenii şi putem vorbi de acelaşi succes ca în domeniul „limbilor străine şi limbii române”.

Tot ce ai nevoie pentru a porni această afacere este o locație primitoare, decorată în funcție de participanții la meditații şi de natura lor, de câteva materiale ajutătoare şi de birotică şi, ar fi de preferat, să te orientezi şi către un site de reclame on-line.

meditatii

Eşti student într-un domeniu artistic?

Poți începe afacerea prin închirierea unui spațiu, decorarea acestuia şi deschiderea unei şcoli de dans, canto sau actorie pentru copii. Începutul va fi destul de greu, dar după ce îți formezi anumite grupe sigure de participanți, totul va fi doar succes. Costurile acestui tip de afacere ajung destul de mult, dar dacă reuşeşti să o duci la capăt, profitul va fi mult mai însemnat.

Citeste si: In ce masura avem nevoie de un job in timpul facultatii?

Blog şi Vlog

Sună amuzant şi greu de crezut că poți face bani din asta, dar îți garantez că dacă combini multă muncă, teme potrivite, un public larg ce te asteaptă să îl cucereşti i echipamentele necesare, poți să ajungi un star in lumea on-line. În ambele cazuri banii se pot face din promovarea unor produse pentru că, dupa ce începi să ai un număr bun de urmăritori sau cititori, firmele te pot contacta pentru colaborări. În cazul blogului, poți pune şi diverse reclame pe site, ce te vor ajuta să îți măreşti bugetul.

Comert onine cu produse Hand Made

Dacă eşti talentat, open-minded şi îți place să confecționezi diferite obiecte, e cazul să îți încerci norocul şi să deschizi un magazin online. Un business online este mult mai avantajos decât o întreprindere clasică, pentru că temerile în ceea ce priveşte spaţiul de închiriere/cumpărare pentru desfăşurarea activităţii dispar. Iar costurile cu stocarea produselor şi cu angajaţii sunt şi ele reduse.

afaceri pentru studenti

Aşa că ce mai aştepți? Dacă dispui de banii necesari, pune-te pe lucru si devino un om de afaceri! Ai o afacere proprie? Spune-ne povestea ta in comentarii.

 

Stefana Chele

Numele meu este Stefana Chele. Sunt studenta la litere-studii europene si sunt o fire empatica, realista si cu o doza safe de ironie si sarcasm. Iubesc tot ce tine de noutate, arta si oameni.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 148 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 218 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 178 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Facebook