3 modalitati prin care poti genera norocul ;)

Scris de  Sep 02, 2014

De câte ori nu ai auzit fraze-clișeu precum „norocul ți-l faci singur” sau „nu mai aștepta momentul perfect, ia clipa și fă-o perfectă”? De multe ori, da, știm, ideea este că toate aceste îndemnuri intră în contradicție cu ceea ce înseamnă de fapt noroc (soartă, ursită, destin favorabil-conform dicționarului) și ne bagă pe noi în ceață. Facem pe Nătăfleață și așteptăm să ne pice norocul în gură? Sau îl ascultăm pe psihologul Richard Wiseman? care în cartea sa „Factorul noroc” ne spune că de cele mai multe ori norocul este „fabricat”, iar norocoși sunt oamenii deschiși, care profită de toate oportunitățile, chiar și cele mai mici pe care le ocolesc ceilalți (nenorocoșii ;) ). În continuare vom vedea care sunt acele modalități prin care ieși în întâmpinarea norocului în loc să îmbătrânești așteptându-l.

 Fii optimist și perseverent

Una dintre calitățile importante ale unui norocos este optimismul elastic, sună puțintel ciudat, dar este acel tip de optimism care te îndeamnă să mai trimiți niște cv-uri, cu toate că ai primit raspunsuri nefavorabile sau chiar deloc la cele mai multe dintre încercări.

De asemenea perseverența este un alt atribut important al oamenilor norocoși, deci ai primit un refuz, ai picat un examen, ți-a murit pisica și pe deasupra te-ai despărțit de iubitul/iubita ta; și ce dacă?! Mergi la alte interviuri (poate nu era postul potrivit pentru tine), ia-ți un alt animăluț care să-ți mănânce zilele și ieși mai des în oraș (nu știi niciodată când poți întâlni un om fain). Ideea este să fii perseverent și să îți revii după fiecare „nu, nu credem că eși potrivit pentru acest post” sau „nu cred că ar trebui să ne mai vedem”.

 

Depășeste-ți teama de eșec

Dacă pornești la drum avându-l pe Nu ca partener și Nu mai are niște prieteni care se numesc Frică, Neliniște și Stimă scăzută de sine atunci crede-mă când îți spun că nu ești într-o companie prea bună. De exemplu: ai un interviu important, iar așa-ziși prieteni îți tot spun că nu o să reușesti, că nu ai ce îți trebuie și că sunt alții mai buni ca tine, dacă pornești cu aceste gânduri în minte atunci te vei comporta în acest fel și inevitabil vei eșua.

Este foarte important să-ți depășești aceste ganduri negative și iraționale și să începi să ai încredere în tine și nu în ultimul rând (alt clișeu, dar de data aceasta scuzabil, pentru că este într-adevăr folositor) gândește POZITIV!!!

 

Asculta-ți instinctul!

Se afirmă că noi toți avem două tipuri de instinct, unul mai isteț așa și unul mai bleguț care nu prea îți dă sfaturi bune. Ce trebuie tu să faci este să uiți de existența celui mai puțin inteligent și să te concentrezi pe celălalt. Dacă instinctul îți spune că ar fi bine să renunți la actuala slujbă pentru a accepta o altă slujbă care este mai potrivită pentru tine sau că relația ta nu are niciun viitor și că mai bine ai pune capăt acum probabil asta trebuie să faci. Ideea este că instinctiv noi știm ce este bine pentru noi, tot ce trebuie să facem este să învățăm să ne ascultăm.

 

Așadar, ne ascultăm instinctul, gândim pozitiv, suntem optimiști și perseverenți și ia ghiciți cu cine avem întâlnire la ora 15?? Cu trifoiul cu patru foi, ghinda norocoasă, iadeșul și cifra 7, cu alte cuvinte: cu NOROCUL!!  ;)

Sursa foto: www.coredinations.com

Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 16:21
Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 148 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 218 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 178 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Facebook