Prima expozitie de selfie din lume se organizeaza @ Bucuresti!

Scris de  Sep 16, 2014

Selfie a fost cuvântul anului, trend-ul anului, mania care s-a dezvoltat în mii şi mii de feluri. Iar acum, România vrea să fie mai cu moț :-) şi să prezinte prima expoziţie de selfie-uri din lume. Astfel, s-a creat spaţiul bestselfie.ro unde românii pot încărca poze cu ei, selfie desigur, urmând ca primele 300 cele mai votate astfel de imagini, să fie expuse în cadrul expoziţiei de pe 6 decembrie de la Galeriile Grimberg.

Ce este un selfie?

Dicţionarul Oxford defineşte "selfie" ca fiind o fotografie autoportret, adică o fotografie pe care o persoană şi-o face singură cu un smartphone sau camera web şi pe care apoi o publică pe un site de socializare. De obicei, astfel de poze sunt realizate într-o oglindă sau ţinând mobilul sau camera foto către tine, cu braţele întinse înainte, fără a se folosi de funcţia timer a aparatului de fotografiat. Deşi la prima vedere, selfie-ul nu presupune o mare şi complicată filosofie, există cauze şi efecte profunde ale acestei mode ce nu încetează să se amplifice.

 

Cine îşi face selfie?

Fotografiile de tip selfie sunt imediate, personale şi autentice. Sunt distractive, participative, interactive şi tranzitorii. Acestea suprind momentul şi 100% sunt o provocare pentru convenţiile sociale cu privire la portrete. Mai presus de toate, acest fenomen fotografic este un instrument de auto-promovare, fenomen care caracterizează era digitală, indiferent de rangul şi poziţia socială a unei persoane. De asemenea, când vine vorba despre fenomenul fotografic "selfie", prăpastia dintre generaţii dispare.

Cu toate că nici o categorie de vârstă nu a fost ocolită de acest trend, el este popular mai ales printre tineri, în special din cauza faptului că adolescenţii şi persoanele între 18 şi 34 de ani utilizează telefoanele mobile şi internetul într-o mai mare măsură decât oamenii ceva mai vârstnici. Întrucât socializarea online este cel mai motivant imbold în crearea de selfie.

Concluzia: cei mai activi distribuitori de astfel de fotografii personale sunt tinerii, mereu interesaţi să rămână conectaţi cu prietenii, prietenele şi colegii lor.

 

De ce îşi fac oamenii selfie?

Eu personal cred că din cauză că cei care se fotografiază au libertate deplină în alegerea felului cum îşi prezintă imaginea personală altora. Iar cuvântul "selfie" îşi are originile în substantivul din limba engleză "self", şi te poate duce cu gândul la individualitate, narcisism, egocentrism.

 

Aşadar, prima expoziţie de selfie va fi aşa cum dictează Internetul şi cum aleg oamenii. Fiecare dintre voi, cei care îşi trimit selfie-ul pentru expoziţie, are şansa să ajungă pe peretele de onoare.

 

Ca să strângă cât mai mulţi participanţi, organizatorii au pregătit şi premii pentru cei care ajută la realizarea acestei expoziţii:

locul I ---> 1.000 Euro

locul II -----> o tabletă

locul III -----> un smartphone

 

Nu oricum poţi câştiga aceste premii, pentru că cei de la BestSelfie.ro au avut grijă de toate, intră aici să vezi care este regulamentul pe care aceştia l-au conceput. 

Mai multe detalii referitoare la eveniment, puteţi găsi pe site-ul lor.

 

Noi abia aşteptăm să vă vedem expuşi la prima expoziţie de selfie-uri din lume! 

 

Sursa foto: brainlesstales.com

Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 13:32
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 93 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 399 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 318 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook