Iata topul caminelor private din Bucuresti!

Scris de  Sep 22, 2014

Anul universitar se apropie, iar studenţii au început goana după un loc de cazare. Cum Bucureştiul rămâne principalul centru universitar din ţară, cererile pentru cazare, fie în cămine, fie în locuinţe închiriate, sunt foarte mari. Cum locurile în căminele de stat nu sunt suficiente pentru numărul mare de studenţi, aceştia sunt nevoiţi să găsească o alternativă. 

Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor un număr de 5.300 de locuri în căminele proprii, în condiţiile în care numărul celor care frecventează cursurile facultăţilor din cadrul Universităţii este de peste 38.000. Prin urmare, mii de studenţi sunt nevoiţi anual să scoată bani buni din buzunar pentru a-şi permite să urmeze cursurile Universităţii. (vezi aici căminele Universităţii Bucureşti)

 

O alternativă pentru studenţii din provincie sunt căminele particulare. În Bucureşti sunt destul de multe cămine private, însă preţurile acestora pot fi destul de piperate, în funcţiile de condiţiile oferite şi de zona în care sunt amplasate.

 

1. Cel mai mare cămin privat din Bucureşti este West Gate Studios, amplasat în cartierul Militari, în apropiere de staţia de metrou Preciziei. Complexul oferă aproape 2.000 de locuri de cazare în garsoniere şi apartamente cu două camere. Locuinţele sunt dotate cu aer condiţionat, maşină de spălat, frigider, internet, plită electrică şi alte utilităţi.

 

Cei care se hotărăsc să închirieze un loc în West Gate trebuie să aibă bani puşi deoparte, întrucât la semnarea contractului de închiriere trebuie să achite un avans echivalent chiriei pe şase luni sau 12 luni. Preţul pentru o garsonieră porneşte de la 80 de euro/lună pentru cei care plătesc în avans 12 luni. Cei care optează să plătească doar pentru şase luni vor scoate din buzunar 100 de euro/lună. La această sumă se mai adaugă lunar cheltuielile de întreţinere în valoare de 25 de euro lunar de persoană. Campusul este dotat cu supermarket, sală de fitness, restaurant, parcare pentru maşini şi biciclete şi centru medical.

 

Mai multe informaţii despre WEST GATE STUDIOS găsiţi aici.

 

2. Cel mai nou complex de cămine studenţeşti private se numeşte Arcca şi dispune de 351 de locuri de cazare în trei cămine situate în Vitan, Pajura şi Titan.

 

În căminul studenţesc Arcca Vitan preţul pentru un loc într-o cameră de două persoane este de 130 euro/lună, cu utilităţile incluse. În camerele cu 3 locuri preţul este de 100 de euro/lună cu utilităţile incluse. Camerele dispun de baie proprie, frigider, cuptor cu microunde, birouri şi dulapuri. Căminul are bucătării comune la fiecare etaj, complet mobilate şi utilate, săli de lectură, wi-fi, sală de petreceri, pază şi supraveghere video, spaţii verzi şi acces la spălătorie şi uscătorie.

Căminul studenţesc Arcca Pajura are camere cu 3 locuri, costul fiind de 115 euro pe lună cu utilităţile incluse. Camerele dispun de baie proprie, frigider, cuptor cu microunde, birouri şi dulapuri.

Costul unui loc în căminul studenţesc Arcca Titan este de 350 de lei pe lună într-o cameră cu 3 locuri şi 430 de lei pe lună în cele pentru două persoane. În acest cost sunt incluse toate cheltuielile cu utilităţile.

 

3. Studenţii care doresc să experimenteze viaţa din renumitul campus Regie trebuie să ştie că există un cămin privat şi acolo. Căminul aparţine Institutului Teologic Baptist şi pune la dispoziţie circa 300 de locuri de cazare.

Un loc de cazare în campusul Institutului Teologic Baptist costă în jur de 300 de lei de persoană, iar camerele au câte trei şi patru locuri. Prioritate în cadrul acestui cămin au studenţii de la ITBB, însă în fiecare an rămân locuri disponibile şi pentru doritori de la alte facultăţi.

 

Informaţii despre acest campus găsiţi aici.

 

4. O altă variantă pentru studenţii provinciali poate fi căminul particular din zona Mihai Bravu, în sectorul 3 al Capitalei. Preţul unei chirii în acest campus este de puţin peste 300 de lei, la care se adaugă şi utilităţile, ajungând la aproximativ 380 de lei pe lună. Camerele sunt dotate cu patru sau şase paturi, aer condiţionat, internet, mobilier nou, maşină de spălat, frigider, aragaz şi televizor. Dezavantajul acestui cămin constă în faptul că dispune doar de 50 de locuri, aşadar acestea se ocupă foarte repede.

 

Detalii găsiţi aici.

 

5. Căminul Studenţesc nr.1 pune şi el la dispoziţia studenţilor 300 de locuri de cazare în camere cu două şi trei paturi. Campusul oferă grup sanitar în fiecare cameră, bucătării complet dotate pe fiecare palier, televizor, frigider în fiecare cameră, maşini de spălat la comun, internet şi serviciu de paza non-stop.

 

Pentru un loc în acest cămin un student trebuie să scoată din buzunar circa 500 de lei lunar, preţ în care sunt incluse toate utilităţile. Ocuparea unui loc în cămin se face în ordinea înscrierilor pe bază unui contract pe durata de 6 sau 12 luni.

 

Mai multe detalii despre acest cămin găsiţi aici.

 

Studenţii care totuşi nu prind un loc nici măcar în căminele particulare nu au încotro decât să-şi închirieze o garsonieră sau un apartament. În Capitală, preţul pentru o garsonieră situată în zona centrală porneşte de la 200 de euro şi poate ajunge şi la 450 de euro pe lună. Iar pentru un apartament cu două camere, tot în zona centrală, chiriile pornesc de la 300 de euro pe lună, în timp ce pentru un apartament cu trei camere, negocierile încep de la 400 de euro pe lună.  În vestul Capitalei, preţurile scad considerabil, ceea ce îi determină pe cei mai mulţi studenţi să închirieze locuinţe în zone precum Drumul Taberei sau Militari.

 

Sursa: romaniatv.net

Sursa foto: iqool.ro

Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 14:36
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 93 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 399 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 318 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook