Mituri si adevaruri despre alcool

Scris de  Feb 23, 2015

Ca tineri studenți, măcar o dată am primit sfaturi depre cum să ne comportam la o petrecere sau în club, fie că a fost un sfat cerut sau nu. Dar care dintre aceste sfaturi sunt adevărate și care nu? Petrecerile și băutura sunt realități confirmate pentru orice student, iar campusurile universitare sunt asociate și cu petreceri pe care nu le vei uita toată viața. Articolul de față are ca scop desființarea sau confirmarea „sfaturilor” despre alcool, așa că îți recomand să îl citești cu atenție și eventual să iei notițe :) 

Mitul nr. 1: „Bea bere înainte de băuturi mai tari și nu îți va fi rău.”

Fals. Cantitatea de alcool contează mai mult decât tipul de alcool consumat. Nu contează în ce mod le amesteci pentru că acloolul, consumat în cantități industriale, îți va provoca greață. Cel mai bine e să bei mai puțin și în niciun caz să le amesteci.

 

Mitul nr. 2. „Nu bea bere dacă nu vrei să faci burtă.”

O persoană poate obține această burtică prin simpla consumare de prea multe alimente, iar dacă acestea sunt asociate cu un consum de bere în cantități mari bineînțeles că abdomenul se umflă. Berea se bea de obicei în cantități mai mari deoacere este mai slabă decât celelalte băuturi și acest fapt face ca ea să fie cea producătoare de „burtă”. Este și motivul pentru care orice magazin bauturi vinde mai multă bere.

 

Mitul nr. 3: „Vinul meu este mai bun pentru că este mai vechi.”

Fals. Vechima unui vin nu îi garantează gustul mai bun. De fapt, unele vinuri sunt destinate a fi consumate în termen de un an de la fabricație, în caz contrar conținutul de antioxidanți va scădea și va determina un gust rău. Cel mai bine e să întrebi la un magazin de băuturi un expert dacă vrei să te lauzi cu un vin bun.

 

Mitul nr. 4: „Ia un agocalmin înainte de a bea, așa nu vei fi mahmur mâine.”

Este inutil să iei acest calmant înainte de a bea, deoarece acesta nu va avea niciun efect, ba din contră, nu e voie să amesteci medicamentele de niciun fel cu alcoolul. Daca a doua zi te doare capul poți lua o pastilă, atunci te va ajuta la ameliorarea durerii, dar luat înainte să bei nu are cum să te ajute 12 ore mai târziu.

 

Mitul nr. 5: „O cafea și un duș rece te va ajuta să îți revii din beție.”

De fapt, cafeaua acționează ca un revigorant, iar în combinație cu mult alcool poate fi dăunător și te poate agita și mai tare decât ești deja deoarece ambele acționeză asupra sistemului nervos. În ceea ce privește dușul rece, acesta te va trezi din somn, nu din beție, apa rece nu va scoate acloolul din organismul tău. Singura metodă este timpul și răbdarea.

 

Mitul nr. 6: „Dacă vomiți seara, nu vei fi mahmur dimineața.”

O mică parte este adevărată, deoarece dacă vomiți, scapi de o parte din alcoolul care nu a fost digerat încă. Partea mai rea e că absorbția de alcool începe aproape imediat după ce l-ai consumat, prin urmare, cu cât „dai la rațe” mai târziu, cu atât e mai inutil.

 

Sursa foto: webmd.com

Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 11:49
Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Masute de cafea ieftine

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 218 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 590 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 451 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook