Universitatea ta ar putea primi mai multi bani, in functie de beneficiile pe care le ofera studentilor!

Scris de  Mar 16, 2015

Campus Bucureşti revine cu veşti bune! Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a adoptat o nouă metodologie de finanţare a universităţilor de stat din România, care se va aplica pentru anul 2015 şi care va aduce o serie de noutăţi pentru studenţi.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România "salută" metodologia care prevede pentru prima oară faptul că universitățile ar putea primi sau pierde sume consistente din finanțarea de la stat, în funcție de beneficiile pe care le oferă studenților. 

 

Dacă în ultimii ani aspectele precum: numărul de locuri în cămine, numărul de locuri de practică asigurate de universități sau numărul de mobilități studențești contau foarte puțin în procesul de finanțare a universităților de la stat, în metodologia din acest an s-au introdus o serie de indicatori cu o pondere considerabilă care urmăresc experiențele și beneficiile pe care universitatea le pune la dispoziția studenților. Acești indicatori reprezintă aproximativ 30% din valoarea finanțării suplimentare pe care o vor primi universitățile pentru a deveni mai performante. Restul banilor primiți de universități, reprezintă finanțarea de bază - cheltuieli de personal și alte cheltuieli materiale necesare funcționării universității, și sunt calculați în funcție de numărul de studenți înscriși la diferite specializări, similar anilor trecuți.

 

De asemenea, ANOSR a propus introducerea unor indicatori de finanțare noi, cum ar fi: rata de angajare a absolvenților sau transparența instituțională, indicatori care urmează să intre de anul acesta după ce vor fi aprobați printr-un ordin de ministru și care vor fi luați în calcul pentru metodologiile de finanțare din anii următori. În acest sens, atât Ministerul Educației, cât și Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS) - cei care se vor ocupa de colectarea datelor și calcularea finanțării pentru fiecare universitate pe baza metodologiei - trebuie să depună toate eforturile necesare pentru a avea mecanisme de control și verificare a acestor date.

 

Noi considerăm că această metodologie este un start la o motivare şi la un viitor mai bun în universităţile de la noi din ţară. Tu ce părere ai? 

 

Sursa foto: evollostudio.ro

Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 10:12
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 65 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 75 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 518 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Facebook