Guvernul pregateste pentru tineri programul "Primul loc de munca"

Scris de  Mar 16, 2015

Potrivit unui studiu realizat de Eurofound în 2014, în medie, unui absolvent român îi trebuie în jur de zece luni până reuşeşte să îşi găsească un job după ce îşi finalizează studiile (în interiorul Uniunii Europene, situaţia este mai critică doar la nivelul Italiei şi Greciei). Mai mult decât atât, jumătate dintre cei care au terminat o şcoală, nu îşi găsesc de lucru în primul an de la terminarea studiilor. Drept urmare, o nouă propunere se dezbate în aceste zile de Guvern şi anume: programul "Primul loc de muncă".

Prin intermediul acestui program se doreşte oferirea tinerilor experienţa primului loc de muncă şi reprezintă un internship plătit, în condiţiile în care primul job este poate cel mai important din perspectiva viziunii pe care ţi-o oferă. Programul se va lansa în data de 1 aprilie şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care vor putea câştiga până la 900 de lei, pentru cei cu studii medii. Finanţarea urmând să vină în mare parte din fondurile europene obţinute în acest an.

 

Tinerii debutanţi, vor putea fi angajaţi în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească dispuse să externalizeze unele servicii, a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

 

Fii cu ochii pe noul program, care poate să-ţi aducă o şansă nouă pentru viitor, chiar dacă pentru început nu îţi sună atât de promiţător! Încearcă şi spune-ne care e părerea ta.

 

Sursa foto: slideshare.net

Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 12:23
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Angajatori de TOP Bucuresti

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 18 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 43 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 479 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Facebook