Reciclarea deseurilor - o problema ce ne afecteaza pe toti

Scris de  Mai 26, 2015

Reciclarea deșeurilor este un subiect de mult discutat în România, dar abia acum începe să se și materializeze. Cu foarte mare greu românii încep să vadă cât este de importantă reciclarea și protejarea mediului înconjurător.

 

O afacere de succes, la noi în țară, este și va fi colectarea deșeurilor, transformarea lor în materii prime secundare și valorificarea acestora mai departe, deoarece firme importante la nivel european au investit foarte mult în acest domeniu, în utilaje, în mijloace de transport și în instalații performante.

Totul începe, în primul rând, prin conștientizarea fiecăruia dintre noi despre importanța acestei acțiuni. Pentru a avea o țară mai curată, trebuie să fim și noi mai curați și să începem să reciclăm tot ce se poate.

 

În al doilea rând, autoritățile publice trebuie să face ceva în această priviță, pentru că omul trebuie să aibă unde arunca gunoiul selectiv, iar acest lucru se face prin așa-numitul proces de precolectare a deșeurilor, adică adunarea lor în diferite recipiente - coșuri de gunoi, pubele sau containere - diferite pentru fiecare tip de gunoi în parte. Culorile recomandate pentru recipientele destinate diferitelor tipuri de deșeuri sunt: roșu sau portocaliu pentru materialele plastice; galben pentru metal; verde pentru gunoiul biodegradabil; albastru pentru hârtie, carton sau sticlă; maro pentru electrice și electronice; negru pentru gunoiul nereciclabil.

 

Urmează etapa de colectare deseuri, fiind efectuată de catre servicii specializate care dispun de utilaje speciale pentru colectări. Colectarea deseurilor este realizată cu ajutorul autogunoierelor, care sunt echipate cu sisteme de basculare a pubelelor și containerelor și cu instalații de compactare.

 

Iar în final, putem vorbi despre depozitare și recuperare. Depozitele se clasifică în funcție de tipul deșeurilor în depozite pentru deșeuri periculoase (clasa a), depozite pentru deșeuri nepericuloase (clasa b), depozite pentru materiale inerte (clasa c) și depozite pentru un singur fel de deșeuri (monodeponie); acestea trebuind să dispună de sisteme de pază, echipamente de cântărire, laboratoare de analiză, instalații de recuperare a gazului de depozit și de tratare a levigatului, de utilaje și de servicii de întreținere a acestor utilaje. Recuperarea presupune extragerea din deșeuri a resurselor care pot fi refolosite.

 

Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 39 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 290 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 280 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook