Avantajele de ati incepe viata sexuala devreme

Scris de  Iun 10, 2016

Nu are rost sa ne mai ascundem dupa deget, studentia este perioada in care majoritatea tinerilor isi incep viata sexuala. Dar daca ar fi sa ne luam dupa cifrele oferite de Institutul National de Statistica si cele ale Ministerului Sanatatii conform carora peste 90.000 de fete cu varste de maxim 19 ani, din care 3.024 nu împliniseră 15 ani, au nascut in perioada 2009 – 2012 inseamna ca unii isi incep viata sexuala mai devreme de atat. Deci nu ar trebui sa ne mire daca gasim Crema Titan Gel printre preferintele unui student de la noi.

Cand ar trebui sa ne incepem viata sexuala

Psihologii sunt mereu intrebati cand este varsta optima pentru ati incepe viata sexuala. Un raspuns ceva mai general ar fi ca o persoana ar trebui sa fie pregatita fizic si emotional, iar asta se intampla in jurul varstei de 17-18 ani, cel mai devreme la 16 ani. In functie de dezvoltarea fiecarui individ in parte, aceasta varsta poate fi mai mare dar niciodata mai mic de 16 ani.

Avand in vedere accesul tot mai facil la internet al copiilor, parintii vor fi surprinsi sa gaseasca in calculator cautari pentru produse pentru viata sexuala si o sa le para rau ca nu au apucat ei sa le vorbeasca primii despre ele.

Din acest motiv este foarte important ca discutiile despre sex si viata sexuala sa inceapa destul de devreme, pe la 10-12 ani, iar informatiile sa fie oferite cu rabdare, adaptate treptat nivelului de intelegere al copilului si sa aiba aerul de normalitate pe care multe alte subiecte le au in discutiile cu copiii.

Avantajele unei vieti sexuale active

Studiile efectuate de medici si cercetatori din domeniu au arata ca sexul are numeroase avantaje. Iata 5 dintre acestea conform portalului sfatulmedicului.ro:

Elimina stresul si atenueaza depresia

In cazul barbatilor, destinde sistemul nervos si stimuleaza eliberarea de endorfine, substante ale placerii secretate de creier. In cazul femeilor,  functioneaza ca un antidepresiv natural si ajuta la eliminarea stresului. 

Domoleste durerea

Cel mai eficient analgezic creat vreodata este orgasmul.

Modeleaza silueta si intretine sanatatea

Dragostea vulcanica, actul sexual in care se lasa cu rostogoliri, rasuciri si controrsionari, cu miscare multa adica, poate arde pana la 700 de calorii.

Reduce riscul de cancer la prostata

La varste curpinse intre 20 si 30 de ani, barbatii pot reduce cu pana la 30% sansele de a face cancer la prostata daca ejaculeaza de peste cinci ori pe saptamana. 

Risc de cancer la san diminuat

Un studiu a demonstrat ca, daca o femeie mareste frecventa contactelor sale sexuale, scade semnificativ posibilitatile dezvoltarii unui cancer mamar.

Concluzia este ca desi in societatea romaneasca viata sexuala la varste fragede este considerata un tabu, asta nu este decat un motiv de fuga de responsabilitate din partea parintilor care se ascund in spatele unor stereotipuri din societate pentru a nu discuta cu copiilor lor, ceva ce déjà ei probabil au auzit si incercat de mult.

Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 147 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 217 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 177 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Facebook