Imprimă această pagină

Cele mai ciudate diete de slabit din lume

Scris de  Iun 21, 2016

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost interesati de metode de slabit. Desi in unele perioade a fi plinut era un semn ca iti merge bine, de la un anumit prag in sus, grasimea corporala are un efect negative asupra organismului. Daca in 1820 lordul Byron  a mancat doar apa, biscuiti si otet pentru a slabi, astazi puteti apela la pastilele Forskilin Active pentru a obtine rezultat remarcabile in timp scurt.

Desi in terorie este destul de simplu sa slabesti, realitatea este ca pentru unele persoane a slabi este foarte dificil. Ca sa slabesti, trebuie sa renunti la zahar si sa consumi mai putine calorii decat are nevoie corpul tau pentru a se mentine.

Hai sa vedem ce fel de metode de slabire mai ciudate au incercat oamenii in trecut :

Dieta masticatiei

Cunoscută şi ca dieta masticaţiei, aceasta constă în mestecarea alimentelor pentru o perioadă îndelungată, fără a le înghiţi însă. Această metodă a fost inventată de Horace Fletcher, care propunea ca oamenii să mestece de câte o sută de ori, după care să scuipe alimentele, hrănindu-se, astfel, fără să ia în greutate. Deşi mestecatul pe îndelete este recomandat, dieta masticaţiei nu este tocmai eficientă şi nu e deloc sănătoasă.

Dieta cu supa de varza

Această metodă de slăbit are o singură regulă: cei care o urmează pot mânca oricâtă supă de varză doresc, dar nu au voie să consume alte calorii. Quirke spune că, deşi ar putea funcţiona pe termen scurt, această dietă nu este deloc sănătoasă. Ţinută mai mult de o săptămână, aceasta poate conduce la deficienţe nutriţionale serioase. Chiar dacă vrem să pierdem în greutate sau nu, este recomandat să urmăm o dietă echilibrată, spun nutriţioniştii.

Dieta cu mancare de maimute

Americanul Adam Scott propune o dietă pur şi simplu bizară: exclusiv mâncare uscată pentru ..maimuţe. Avantajele păreau imbatabile: fără gătit, fără cumpărături şi ingrediente greu de găsit, fără stres şi fără numărat calorii. Problemele au început, însă, să apară la capitolul digestie. În ziua a cincea, Adam se confrunta deja cu constipaţie severă. Poate că cele doar 2,5% fibre din mâncarea de maimuţe au ceva de-a face cu situaţia problematică.

Dieta Shangri-La

Metoda nu apartine unui amator. Ea a fost lansata de cercetatorul Seth Roberts de la Universitatea Berkeley, California, si consta in consumarea unei cantitati de ulei de masline (o lingura este suficienta, iar cine suporta poate lua doua linguri) cu doua ore inainte de masa.

Alte doua ore dupa masa se recomanda sa nu mai mananci nimic, pentru ca, la urmatoarea lingura, sa fii cu stomacul gol. Desi nu exista date stiintifice care sa argumenteze metoda, ea este sustinuta de multi medici nutritionisti din Statele Unite.

Dieta Master Cleanse

Făcută celebră de Beyonce, care spune că a slăbit nouă kilograme aşa, dieta Master Cleanse este o cură care propune supravieţuirea pe baza unui regim format doar din lămâi, apă caldă, ardei iute cayenne şi sirop de arţar. Pe lângă reducerea drastică a numărului de calorii, cei care susţin această dietă spun că ardeiul iute şi lămâia accelerează metabolismul. Specialiştii spun că aceasta metodă nu este nici sănătoasă, nici eficientă, iar greutatea se pune la loc odată cu terminarea curei de slăbire.

Aceste ar fi cele mai ciudate diete conform Unica.ro. Mai stii si alte diete ciudate? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

admin

The big Boss