Ebook reader – cadoul perfect pentru acest Craciun

Scris de  Dec 09, 2016

Nu mai este niciun secret ca ebook readerele au devenit foarte populare in ultimii ani iar asta se vede in cifrele de vanzari ale acestui dispozitiv la nivel mondial. Daca ai déjà un astfel de dispozitiv, protejeza-ti readerul Kindle cu o astfel de husa pentru a-l avea in stare buna pentru multi ani.

Cel mai popular dispozitiv este Kindle, un ebook reader produs de cei de la Amazon. Acesta a fost vandut in peste 8 milioane de unitati de la inceputul productiei lui. Asta inseamna toate versiunile de Kindle la un loc.

Daca te grandesti sa compare un ebook reader cu o carte obsinuita este gresit, deoarece ar trebui sa-l comparam mai degraba cu o intreaga biblioteca, fie ea si goala. Un astfel de aparat poate stoca peste o mie de carti, ajungand pana la 3.500 in cazul unui Kindle 3. Daca vi se par putine, ganditi-va ca un laureat al premiului Nobel pentru literatura – Winston Churchill – estima ca intr-o viata de om nu are cum sa citeasca peste 5.000 de carti. Asa ca memoria unui ebook reader ar putea fara probleme sa adaposteasca toate cartile de care veti avea nevoie vreodata.

Avantajele unui ebook reader

- se pot stoca mii de titluri, astfel încât poți avea la dispoziție o bibliotecă imensă.

- e-Readerele nu obosesc ochii datorită ecranelor cu cerneala electronică și fac din lectură o experiență cu totul relaxantă.

- e-Bookurile se pot procura într-un timp foarte scurt prin comanda online și costurile sunt reduse față de cărtile tipărite.

- e-Bookurile nu se deteriorează în timp și ocupă un spațiu virtual redus.

- lectura electronică ajută la protejarea mediului înconjurător.

Principalul dezavantaj ar fi ca nu toate cartile publicate pe hartie apar si in format electronic, ca sa poata fi citite pe un asemenea dispozitiv.

Care sunt formatele in care se poate gasi un e-book?

Cele mai utilizate formate sunt:

- formatul ePUB – este formatul principal pentru majoritatea e-readerelor, excepție facand doar dispozitivul Kindle de la Amazon.

- formatul MOBI – este folosit pentru citirea e-readerelor Amazon Kindle

- formatul PDF – nu este propriu-zis un format de e-book, dar este cel mai cunoscut și mai folosit. Aceasta are o structură fixă a paginii ceea ce îngreunează cititrea pe dispozitivele de mici dimensiuni

Cat costa un ebook reader?

Versiunile de baza incep de la 350 lei iar ultima versiune de kindle ajunge sa coste si 1300 lei.

Irina C

I wish there could be a better world

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 67 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 77 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 521 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Facebook