Ce aspirator sa aleg in 2017?

Scris de  Dec 09, 2016

Daca vrei sa iti cumperi un aspirator in 2017 si nu stii care model ti se potriveste, in primul rand arunca un ochi si vezi aici ce modele exista si apoi hai sa iti explic cum sta treaba cu fiecare in parte:

Aspirator cu sac

Este cel mai popular tip de aspirator, în care praful este aspirat într-un sac din hârtie sau din material textil. De regulă, sacii din material textil pot fi goliţi şi reutilizaţi, însă cei de hârtie sunt de unică folosinţă. În cazul aspiratoarelor cu sac de unică folosinţă, caută un produs al cărui sac se sigilează automat la umplere, pentru o mai bună igienă.

Aspirator fara sac

A devenit din ce în ce mai popular şi presupune aspirarea prafului într-o cuvă de plastic. Deşi elimină necesitatea de a cumpăra saci, cuva este dificil de curăţat, întrucât praful se poate împrăştia cu uşurinţă în aer, însă unele modele beneficiază de funcţie de compresare a prafului într-un bloc relativ compact. In timp modelele fără sac au devenit din ce în ce mai accesibile, motiv pentru care au ajuns în topul preferințelor cumpărătorilor.

Aspirator vertical

Util pentru suprafeţe mici, aspiratorul vertical funcţionează de obicei cu baterii şi permite o aspirare eficientă a prafului într-o cuvă din plastic de mici dimensiuni, de regulă de forma unui pahar. Performanţele nu sunt la fel de bune ca cele oferite de aspiratoarele obişnuite, însă aspiratoarele verticale sunt de 2-3 ori mai scumpe decât cele tradiţionale, singurul motiv pentru care sunt preferate de unii cumpărători este mobilitatea excelentă și lipsa firului de alimentare, un cosmar dacă ai multe obiecte de mobilier în casă

Aspirator cu spalare

Este un aspirator care include şi un recipient cu apă şi detergent pentru a spăla covorul în timpul aspirării. Este util în cazul familiilor cu copii mici sau animale de companie care murdăresc frecvent covorul, însă are dezavantajul că este mai mare, mai greu şi, implicit, mai dificil de utilizat.

Alte tipuri de aspiratoare

Pe piaţă mai există şi aspiratoare de mână, utile pentru aspirarea prafului de pe canapele sau alte suprafeţe mici, şi în cazul cărora praful este reţinut chiar în capul dispozitivului. Nu lipsesc nici aspiratoarele de scame sau cele pentru geamuri, care dispun şi de pulverizator de detergent.

Alegerea aspiratorului potrivit nu este deloc uşoară, întrucât trebuie să fii atent la o serie de aspecte şi caracteristici tehnice. Nu te limita doar la selecţia unui aspirator cu sau fără sac, ci verifică cu atenţie ce tip de duze şi perii are şi care este puterea reală de aspirare.

Irina C

I wish there could be a better world

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 142 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 471 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 367 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook