Tratamente impotriva caderii parului - de la aspriratoare pentru cap la Rekze Laboratories

Scris de  Dec 12, 2016

Deşi poate credeţi că tratamentele pentru caderea părului au apărut pe piaţă abia acum câteva sute de ani, ele de fapt circulă prin casele oamenilor încă din antichitate. Unii oameni cred că un început de chelie le oferă un aer mai solemn, mai nobil, pe când alţii se luptă cu toate armele pe care le au la dispoziţie pentru a păstra fiecare fir de păr la locul lui. Şi când mă refer la “toate armele” puteţi să vă imaginaţi cele mai dubioase şi interesante metode cunoscute.

Tratamente impotriva caderii parului

De exemplu, în Egiptul Antic, pe lângă faimoasele peruci purtate de nobilime pentru a se feri de infestaţiile cu pureci, ei avea reţete pentru tot felul de unguente şi alifii ce combinau grăsimi de la diferite animale (hipopotami, şerpi, crocodili) pe care le aplicau apoi pe scalp pentru un număr de zile. Hipocrate, tatăl medicine occidentale, avea un amestec interesant care conţinea opium, hrean, excremente de porumbel şi alte minunăţii, ca apoi să opteze pentru castrare când a văzut ca eunucii nu chelesc niciodata. De fapt, un studiu al universităţii Duke a confirmat faptul că această procedură radical poate într-adevăr împiedica pierderea părului.

Mai târziu, când tehnologia a avansat, s-au inventat aparate de la care s-au avut aşteptări mari, cum ar fi “the vacuum hair” sau “aspiratorul pentru cap”, o invenţie care funcţionează la fel ca un aspirator. Vine cu o cască pe care ţi-o pui pe cap şi prin aspiraţie “încuraja” firele de păr să crească. Bineînţeles, a fost un eşec.

În timp a apărut transplantul de păr, o metodă eficientă (şi costisitoare) care s-a rafinat în timp şi care astăzi este apreciata de multă lume.

Astăzi, tratamente există fără număr. De la cele natural pe care poţi să ţi le prepari în casă, până la cele scumpe, care necesită prescripţii medicale şi controale regulate. Şi toate recurg la un cuvânt cheie: răbdare. Nimic nu se întâmplă peste noapte, dar dacă încerci să ai un regim de viaţă sănătos atunci minunile se întâmplă.

Ingrediente care chiar functioneaza

Majoritatea doctorilor au o listă foarte clară când vine vorba de tratamente care previn căderea părului. Pe ea se regăsesc faimoasele replici “reduceţi stresul” şi “faceţi mişcare”, care, după părerea mea, sunt două ţeluri destul de uşor de atins. Dar când vine vorba de folosirea produselor adecvate fiecărei persoane, aici apar semne de întrebare. Sunt atât de multe produse pe piaţă încât nu mai ştii ce să alegi.

Cu toate acestea există teste clinice care au demonstrat că anumite ingrediente, cum ar fi complexul bioactive Procapil (o combinație de trei substanțe active: biotinoyl tripetide-1, care stimulează metabolismul celular, apigenin, care îmbunătățește micro-circulația și acidul oleanolic, care inhibă 5a-reductaza)., este foarte eficient în lupta împotriva alopeciei, dar şi stimulează creşterea părului.

Linia inovatoare de produse de la Rekze Laboratories conţine acest ingredient important şi include: șamponul ’63’, balsamul ’43’, serul tratament ’24’ și șervețelele umede pentru curățarea scalpului ’28’. Avantajele folosirii acestor produse sunt rezultatele maxime obţinute dar şi faptul că nu este nevoie de prescripţie medicală pentru a le folosi. Ingredientele folosite in produsele Rekze ajută la reducerea toxinelor ce cauzează caderea părului şi îmbunănăţesc proprietăţile scalpului de a susţine creşterea unui păr sănătos.

Concluzii

Tratamente împotriva căderii părului găsiţi la fiecare colt de stradă şi asta împiedică pe oricine să recurgă la metodele antice. Important este să ştii să alegi ce este bine pentru tine şi să te documentezi înainte de a folosi orice produs.

Iunia B

maturatori de praf de stele
 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Masute de cafea ieftine

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

5 reguli de care să ții cont când te …

21-02-2020 120 Stiri Irina C

5 reguli de care să ții cont când te îmbraci pentru un eveniment special

Evenimentele speciale, cum ar fi nunțile, petrecerile de absolvire, petrecerile de la serviciu sau cocktailurie, sunt momentele în care avem oportunitatea să ne aranjăm și mai mult decât într-o zi...

Read more

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 276 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 760 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

Facebook