Imprimă această pagină

Top 3 asigurari care iti fac viata mai usoara

Scris de  Noi 14, 2017

Asigurarile sunt masuri preventive care iti asigura un trai fara griji in cazul unor evenimente neprevazute si destul de probabile. Daca ne gandim la traiul agitat pe care il avem in viata de zi cu zi. Asigurarile se impart in 2 categorii obligatorii si optionale.

1. Asigurarea RCA si Casco

Desi sunt 2 asigurari diferite, le-am introdus in aceiasi categorie deoarece ambele se refera la posesorii de autoturisme. Asigurarea RCA este o asigurare obligatorie si necesara pentru orice sofer si despagubesc victimele unui accident auto dar nu si pe posesorul asigurarii. Asigurarea Casco se incheie pentru toate autoturismele cumparate in leasing (deoarece cumparatorul devine proprietar doar dupa achitarea integrala a ratelor).

Casco este o asigurare facultativa dar recomandata pentru ca despagubeste titularul in cazul avariilor, furtului si accidentelor auto care nu sunt din vina sa. Aceste 2 asigurari se pot achizitiona de la brokerii de asigurare dar pentru un RCA ieftin va recomand romasig.ro.

2. Asigurarea de viata

Ce poate fi mai de pret decat viata?! Tocmai din acest motiv o asigurare de viata, desi facultativa, merita orice ban. Chiar daca in cazul nefericit si nedorit in care titularul asigurarii a decedat, membrii familiei pot incasa valoarea asigurarii. Asigurarile de viata se pot incheia pe perioade stabilite de zeci de ani, iar daca titular mai este in viata, poate el sa incaseze suma care s-a adunat in acesti ani si poate avea o pensionare linistita.

3. Asigurare de locuinta

Obligatorie din anul 2012 dar a starnit destul controverse. Din totalul de case asigurate nici macar 1% nu vor avea vreodata nevoie de asigurare, deoarece acest tip de asigurare nu acopera decat dezastrele naturale: cutremure si alunecari de teren. Pretul mic de doar 10 sau 20 euro pe an, face ca aceasta asigurare sa nu fie o problema.

Astea ar fi top 3 asigurari pe care trebuie sa le iei in considerare, desi practic orice poate fi asigurat. Spre exemplu: fotbalisti isi asigura picioarele, cantaretii vocea.

Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 10:51
Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro.