Experimenteaza designul vestimentar prin noile tehnologii de fabricatie digitala: ARCHITECTURE IN FASHION

Scris de  Apr 23, 2014

Workshopul de arhitectură parametrică, "Architecture in Fashion" , va avea loc în perioada 21-27 aprilie 2014 şi este o experienţă propusă de echipa şcolii Parametrica.

ARIAN HAKIMI NEJAD, Arhitect Zaha Hadid Architects Londra este invitatul special.

Pantofii, rochiile, cămăşile, bijuteriile şi alte fashion items pe care le purtăm zi de zi vorbesc despre noi. Lumea evoluează, iar moda devine şi mai fascinantă, reuşind să introducă în procesul de design, tehnologii prin care piesele vestimentare înţeleg şi se pliază şi mai bine pe corpul uman, creând altă experienţă odată ce sunt purtate.

 

De ce arhitectură în modă?  Ei bine, pentru că poate să exprime la fel de bine la scară mică ceea ce exprimă la scară mare şi pentru că îi permite să testeze lucruri. 

 

În Architecture in Fashion se vorbeşte, în primul rând, despre procesul de design care poate fi la fel de bine aplicat şi în alte zone ale designului sau alte domenii formându-ţi o gândire ce poate străbate uşor orice fel de proiect de design.

 

Workshopul a fost gândit pentru fashion şi product designeri, arhitecţi, dar şi pentru specialişti din domenii conexe, studenţi sau profesionişti. Însă echipa Parametrica se adrezează şi inginerilor, programatorilor, scenografilor sau pur şi simplu celor intersaţi de procesul de design.

 

S-a mers de asemenea pe ideea ca workshopul să propună experimentarea atât a ceea ce înseamnă fabricaţia low-tech, cât şi cea high tech. În primă fază se învaţă ce înseamnă să pliem sau să cutăm materialul, alegând un “primitiv”, pe care mai apoi să îl simulăm cu ajutorul programelor Grasshopper şi Rhinoceros. După mai multe experimente şi după feedback-ul trainerilor, se va alege un PROTOTIP  care să fie construit şi care să fie prezentat în ultima zi în faţa juriului.

 

 

Mai multe detalii găsiţi aici sau pe site-urile partenerilor: Zeppelin, Atelierul de Proiectare, Igloo, Arhitectura, platformele online Archdaily.com, Designist.ro, Inspirationist.net, Arhimania.ro şi Bucharest Design Center.

 

 

Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 14:40
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Masute de cafea ieftine

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 218 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 590 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 451 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook