Curs de initiere in pictura sustinut de Teodora Varzaru

Scris de  Mai 20, 2014

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 30 mai, de la ora 19.00 la Cursul de iniţiere în pictură, susţinut de artistul plastic Teodora Vărzaru.

Vă propunem un curs în care veţi învăţa bazele realizării unei picturi pornind de la desen, acordând o atenţie sporită observaţiei, înţelegerii volumelor şi proporţiilor, totul îmbinat cu informaţii şi exemple din istoria artei vechi până la cea contemporană.

 

Iată cum se vor desfăşura cursurile:

 

Curs 1, 2 – Pictura. Importanţa sa, ca practică de-a lungul istoriei.

Prezentare succintă a evoluţiei picturii în timp, momente de cotitură şi relevanţa acestora în modul în care percepem lumea. Cursanţii vor învăţa ce înseamnă pictura în ulei, ce materiale folosim, care sunt primii paşi şi diferenţele între tehnici.

 

Curs 3 – Despre figura umană. Proporţii, măsurători. Crochiuri – ce înseamnă crochiurile, cum se realizează şi cât de importante sunt ele în educarea ochiului? Reprezentarea figurii umane va fi urmărită în expresivitatea sa şi în conformitate cu sensibilitatea individuală a cursanţilor.

 

Curs 4 – Autoportretul în istoria artei.

După ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi şi cursanţii s-au familiarizat cu materialele şi modalităţile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil. Modul de a învăţa tehnica portretului, care constă în observarea celui mai la îndemână subiect: propriul chip.

 

Curs 5 – Finalizarea propriei compoziţii picturale.

În funcţie de preferinţele tematice, cursanţii sunt invitaţi să-şi aleagă o temă din cele precedente şi să realizeze o lucrare care sa îi reprezinte, fiind încurajaţi către combinarea liberă a stilurilor pentru crearea unui nou tip de imagine. Ca inspiraţie, se va folosi diversitatea stilistică a creaţiilor din secolul XX şi din arta contemporană.

 

 

Lector: Teodora Varzaru
Data începerii: 30 mai 2014; Ora curs: 19:00;
Număr ateliere: 5
Frecvenţa: săptămânal, în ziua de vineri
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenţi, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfăşurării: Str Popa Soare 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfântă Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscrierea se face la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 09:39
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 172 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 527 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 408 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook