Curs de initiere in pictura sustinut de Teodora Varzaru

Scris de  Mai 20, 2014

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 30 mai, de la ora 19.00 la Cursul de iniţiere în pictură, susţinut de artistul plastic Teodora Vărzaru.

Vă propunem un curs în care veţi învăţa bazele realizării unei picturi pornind de la desen, acordând o atenţie sporită observaţiei, înţelegerii volumelor şi proporţiilor, totul îmbinat cu informaţii şi exemple din istoria artei vechi până la cea contemporană.

 

Iată cum se vor desfăşura cursurile:

 

Curs 1, 2 – Pictura. Importanţa sa, ca practică de-a lungul istoriei.

Prezentare succintă a evoluţiei picturii în timp, momente de cotitură şi relevanţa acestora în modul în care percepem lumea. Cursanţii vor învăţa ce înseamnă pictura în ulei, ce materiale folosim, care sunt primii paşi şi diferenţele între tehnici.

 

Curs 3 – Despre figura umană. Proporţii, măsurători. Crochiuri – ce înseamnă crochiurile, cum se realizează şi cât de importante sunt ele în educarea ochiului? Reprezentarea figurii umane va fi urmărită în expresivitatea sa şi în conformitate cu sensibilitatea individuală a cursanţilor.

 

Curs 4 – Autoportretul în istoria artei.

După ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi şi cursanţii s-au familiarizat cu materialele şi modalităţile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil. Modul de a învăţa tehnica portretului, care constă în observarea celui mai la îndemână subiect: propriul chip.

 

Curs 5 – Finalizarea propriei compoziţii picturale.

În funcţie de preferinţele tematice, cursanţii sunt invitaţi să-şi aleagă o temă din cele precedente şi să realizeze o lucrare care sa îi reprezinte, fiind încurajaţi către combinarea liberă a stilurilor pentru crearea unui nou tip de imagine. Ca inspiraţie, se va folosi diversitatea stilistică a creaţiilor din secolul XX şi din arta contemporană.

 

 

Lector: Teodora Varzaru
Data începerii: 30 mai 2014; Ora curs: 19:00;
Număr ateliere: 5
Frecvenţa: săptămânal, în ziua de vineri
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenţi, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfăşurării: Str Popa Soare 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfântă Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscrierea se face la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 09:39
Cristina Grosu

Studentă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, pasionată de natură şi munte, fotografie şi pictură. Energică şi plină de viaţă.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 84 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 91 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Cum alegem corect samponul in functie de…

16-11-2017 544 Stiri Irina C

Cum alegem corect samponul in functie de tipul de par

Parul este un simbol al senzualitatii si al voluptati si din acest motiv este impoartant cum alegi samponului potrivit pentru tipul tau de par. Iata ce ingrediente ar trebui sa contina...

Read more

Facebook