5 motive pentru care ar trebui sa asculti din nou radio

Scris de  Mai 25, 2014

În ziua de astăzi, cu atâtea gadgeturi, tehnologie, internet, sute de aplicații online și platforme precum Youtube sau Sound Cloud, ai toată muzica pe care ți-o dorești la un singur click distanță. Nu trebuie să depui mult efort, multe sunt gratuite și ușor de accesat. Așadar, nu e de mirare că ai uitat de radio.

 

Ce-i ăla radio?” Bună întrebare, dragă studentule (dacă nu cumva ești la Jurnalism, și atunci nu ai scuză). Poate părea puțin exagerat, dar foarte multă lume nu mai ascultă deloc radio. Și în fond, e de înțeles, pentru că tehnologia sa a fost de mult depășită. Totuși, ne aflăm în secolul vitezei. Dar eu când vorbesc despre radio nu mă refer doar la posturile clasice pe care le prinzi pe telefon sau în mașină (deși unele dintre ele sunt chiar  OK), ci și la multitudinea de radio-uri online.

Îți propun 5 motive pentru care nu ar trebui să renunți complet la radio:

 

1. E ca un fel de memento al vremurilor  frumoase din liceu/generală/copilărie. Dacă îți amintești cu drag de piesele de vară pe care le ascultai cu ai tăi la radio, în timp ce singura ta grijă era ce să mânânci la desert, înghețată sau vată de zahăr, înseamnă că ai fost un copil fericit. Readu-l la viață!

 

2. Poți să experimentezi lucruri noi, să intri în contact cu diverse concepte, culturi sau practici. Dacă nu înțelegi ce vreau sa spun, îți dau un exemplu. Dă-i play unui radio de muzică creștină și meditează, roagă-te să treci sesiunea, regăsește-ți spiritualitatea, relaxează-te... Cu puțin noroc, vei adormi ca un înger (la propriu) J Sugestia mea? Intră pe www.radiourionline.ro/gen/index/6!

 

3. Afli lucruri interesante. Depinde, desigur, și ce fel de radio asculți... Dar cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău.  Povești din cel de-al doilea război mondial, ultimele piese rap necenzurate, horoscop, fotbal, poate chiar povești, știri, interviuri... Poți descoperi adevărate mine de informații valoroase.

 

4. Uneori chiar nu ai timp și chef să mergi din piesă în piesă, rămâi fără inspirație sau efectiv vrei să asculți ceva muzică nouă. Pentru momentele astea există radio-ul. Îi dai drumul și apoi poți să faci orice: să citești, să faci mâncare, să dai cu mătura, și nu trebuie să stai mereu lângă laptop să schimbi melodia.

 

5. Împaci capra cu varza. Dacă sunteți zece oameni într-o cameră de cămin și fiecare vrea să asculte altceva, cu siguranță vor fi destule discuții și nemulțumiri. Soluția? Găsiți un post de radio general, cu muzică faină, care difuzează o paletă diversificată de genuri și melodii. Este o alternativă isteață pentru a împăca gusturile oamenilor, fără a transforma seara într-un melanj nereușit de Salam, Metallica și Sistem.

 

Ei, ce ziceți? V-am convins? Voi din ce motiv (nu) ascultați radio?

 

Sursa foto : watergate.blogspot.com

Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 15:09
Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 172 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 527 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 409 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook