Adevarul despre tigarile electronice

Scris de  Iul 03, 2014

De ceva timp au aparut si pe piata din Romania tigarile electronice care sunt evident o alternativa serioasa la fumatul traditional, care s-a dovedit atat de periculos. Statisticele ne spun ca din octombrie 1999 şi până în prezent, 40 de milioane de persoane au murit din cauza fumatului. 

 

Pana in acest moment nu s-au inregistrat statistici privind persoanele care au decedat din cauza fumatului din tigare electronica. Asadar avem 1 la 0 pentru tigara electronica. Si totusi daca vrei sa te informezi despre tigara electronica vei gasi destul de multe stiri pe internet despre pericolele ascunse ale acestora.

Una din explicatii ar putea fi "promovarea" platita de marile companii de tigari impotriva tigarilor electronice datorita scaderii masive cauzate de acestea. Multe persoane care au cumparat tigara electronica nu mai cumpara tigari normale si asta se observa in buzunarele marilor corporatii.

 

Alta explicatie este senzationalul urmarit de siteuri de stiri care in lipsa de subiecte, preiau tot felul de cazuri imaginare si inventate doar pentru a-si tine cititorii in priza.

 

Tigara electronica nu este periculoasa pentru organism deoarece :

- Nu genereaza scrum, nu se aprinde sau arde, si nu contine cele 4000 de toxine si monoxidul de carbon care se regasesc in tigarile traditionale.

- aspectul de “Fum” este de fapt generat de vaporizarea lichidului din tigara electronica, si ca urmare nu este daunator pentru cei din jur (se elimina astfel riscurile prezentate de fumatul pasiv). Tigara electronica poate fi folosita in spatiile publice unde in mod normal fumatul este interzis.

 

Alt motiv este faptul ca pana in acest moment, in peste 5 ani de cand a aparut si la noi, nu a fost marcata de Ministerul Sanatatii si alte institutii abilitate ca fiind periculoasa. Daca ar fi fost intradevar nociva si ar face rau, cu siguranta ar fi fost interzisa. Este exact ca la medicamente, daca se raporteaza suficiente cazuri apare o atentionare urmata de scoatea de pe piata.

 

Asadar ca o concluzie, evitati sa cadeti in plasa celor ce au tot interesul sa dezinformeze. Cautati explicatii plauzibile si din mai multe surse iar concluzia o trageti singuri.

 

Sursa foto : ldau.org

Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 22:15
Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Masute de cafea ieftine

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 218 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 590 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 451 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook