Ce trebuie sa faci in cazul in care esti implicat intr-un accident auto

Scris de  Iul 04, 2014

Toti posesorii de autovehicule ar trebui sa stie ce au facut in cazul in care sunt implicati fie din vina lor sau nu, intr-un accident auto. In primul rand pentru a sti cum sa procedati trebuie sa aveti in vedere tipul evenimentului :

In cazul avariilor produse in parcare

- va trebui sa avizati Politia care va intocmi un proces verbal. Cu acest proces verbal veti putea sa va reparati masina la un service autorizat

 

In cazul accidentelor fara vatamari de persoane:

- daca masina se poate deplasa, o scoateti in afara carosabilului si degajati locul accidentului. In cazul in care nu poate fi deplasata (sau prezinta scurgeri de lichide sau scurtcircuit electric), o veti impinge/ remorca in afara carosabilului. 

- avizati evenimentul la politie in termen de 24 de ore

- completati impreuna cu cealalte persoane implicata in eveniment formularul de constatare amiabila de accident. Constatul Amiabil (sau Formularul de Constatare amiabila de accident) este tiparit si distribuit de societatile de asigurari RCA autorizate.

 

In cazul accidentelor din care rezulta si vatamari de persoane:

- sunati la 112 – numar unic pentru urgente;

- nu modificati pozitia masinilor implicate in accident si nu stergeti urmele;

- acordati primul ajutor;

- nu parasiti locul accidentului fara aprobarea Organelor de Politie.

 

Deorece marea majoritate a accidentelor sunt fara victime si implica intelegerea pe cale amiabila, iata cateva informati utile :

Folosirea formularului se face pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Romaniei, in urma carora au rezultat numai pagube materiale (fata vatamari corporale) si in care au fost implicate doua vehicule.  Formularul “Constatare amiabila de accident” poate fi utilizat indiferent de locul producerii accidentului: pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri.

 

Formularul “Constatare amiabila de accident” poate fi utilizat in relatia cu societatile din domeniul asigurarilor fara a mai fi necesara intocmirea de documente de constatare de catre politie, numai daca este completat si semnat de catre ambii conducatori auto implicati in accident. In situatia in care unul dintre vehicule este stationat/parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul/utilizatorul acestuia. 

 

Completarea si semnarea formularului “Constatare amiabila de accident” nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor auto, ci un cumul de elemente si fapte care vor contribui la solutionarea dosarelor de dauna.

 

Dupa completare, formularul se depune la societatile de asigurare (CASCO sau RCA). Societatile de asigurare vor stabili dreptul la despagubiri si vor elibera documentul de introducere in reparatie.

 

Articol recomandat de onerca.ro - cel mai ieftin RCA din Romania.

 

Sursa foto : franksmithlaw.com

Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 15:39
Tudor Perian

Project manager si writer la Campusbucuresti.ro. 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 32 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 144 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 121 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Facebook