De unde ne luam energia? Cafea sau ceai. Beneficii asupra organismului

Scris de  Iul 11, 2014

Mituri peste mituri planează asupra bunilor noștri prieteni-cafeaua și ceaiul atunci când vine vorba de beneficii sau...lipsa acestora. Indiferent pe cine sprijini în această luptă, sigur ai criticat sau ai fost criticat de un prieten în privința alegerii tale. În continuare vă vom arăta punctual de ce să alegeți cafeaua sau ceaiul, avantajele și dezavantajele fiecăreia.

 

Beneficii surprinzătoare

Studiile efectuate de-a lungul timpului demonstrează că ceaiul și cafeaua au efecte benefice asupra organismului luptând împotriva îmbătrânirii și menținându-te în formă. De exemplu, frunzele ceaiului ajută la subțierea sângelui (în special ceaiul verde), scad nivelul colesterolului, micșorează riscul de a face boli precum Alzheimer și Parkinson și de asemenenea ajută la prevenirea unor tipuri de cancer.

De cealaltă parte a baricadei, cafeaua nu se lasă mai prejos, cercetările efectuate arată că ajută la micșorarea șanselor de cancer de ficat, colon, Parkinson, diabet de gradul 2, dar și gută.

Până acum pare a fi remiză, însă ambele plusează cu alte câteva avantaje, de exemplu, contrar părerii binecunoscute că substanța cunoscută sub numele de cofeină te-ar ține treaz noaptea, noile cercetări arată că unele chimicale conținute de boabele de cafea ar lupta de fapt împotriva insomniei.

Ceaiul, este considerat un bun soldat în armata celor care luptă împotriva stresului, studiile efectuate de cercetătorii britanici demonstrează că ceaiul băut cu regularitate ajută la micșoarea nivelului cortisolului în sânge (hormonul stresului).

 

Cum să economisești bani când vine vorba de doza zilnică de energie?

Deși este una dintre cele mai plăcute modalități de a-ți petrece timpul alături de prieteni și în același timp de a-ți reîncărca bateriile, cafeaua în oraș nu este totuși printre cele mai potrivite activități din punct de vedere economic pentru un student, care trebuie să-și „porționeze ” în așa fel banii de acasă încât să-i ajungă de chirie, mâncare și dacă se poate și de ieșit puțin în oraș.

Așadar, cel mai indicat pentru a economisi bani este să-ți prepari cafeaua la tine acasă/cămin, fie că folosești un ibric clasic sau un filtru de cafea sofisticat, doza de energie și bună dispoziție este aceeași.

 

Dezbatarea în ce privește cafeaua în detrimentul ceaiului sau viceversa durează de anii buni și peste alți zeci de ani îndrăznesc să spun că va fi încă o problemă de actualitate, însă orice ai alege poți fi sigur că îți va aduce zâmbetul pe buze și îți va da energie într-o zi pe care o considerai pierdută din punctul de vedere al productivității personale.

Sursa foto:search?newwindow=coffee+or+tea&oq

Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 148 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 218 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Cum sa abordezi discutia despre salariu …

05-09-2018 178 Joburi Tudor Perian

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul...

Read more

Facebook