De ce suntem mai fericiti vara?

Scris de  Iul 24, 2014

Ah, vara, perioada aceea a anului în care orele/cursurile au fost înlocuite cu mersul la ștrand; hainele groase au cedat ștafeta pantalonilor scurți, tricourilor, costumelor de baie, puținele ore de somn din timpul anului s-au transformat în multe-multe ore de odihnă, iar mâncarea semipreparată a plecat în vacanță lăsând locul mâncăricii bune de la mama de acasă.

Însă, pare-se (conform spuselor cercetătorilor Universității John Hopkins din S.U.A) că toate acestea sunt doar mici părticele din ceva mai mare care se numește „summer happiness” și că fapte biologice și psihice stau drept dovadă pentru buna noastră dispoziție din timpul verii. În continuare vom vedea care sunt motivele pentru care suntem mai fericiți vara.

1. Mănânci mai multe fructe și legume

În mod normal ar trebui alegem fructele și legumele în detrimentul mâncărurilor procesate pe tot parcursul anului, însă dacă nu reușim să facem acest lucru, vara este perioada ideală să începi să consumi energia care se ascunde sub forma pepenelui verde, căpșunilor, cireșelor, morcovilor, fructelor de pădure și câte și mai câte astfel de minunății sezoniere.

Care sunt beneficiile consumului de fructe și legume ? pe lângă cele fizice, precum o bună digestie, piele curată, luminoasă, fără coșuri, le avem și pe cele psihice, sub forma  concentrări de lungă durată, bună dispoziție, energie. Așa că dacă suntem ceea ce mâncăm, atunci să fim dulci, frumoși colorați sufletește și să iradiem energie în jurul nostru la fel ca fructele pe care le consumăm.

 

2. Ai parte de mai mult somn

Afirmația nu se aplică celor mai harnici dintre voi care se trezesc dis-de-dimineață pentru a merge la slujbă, afirmația se aplică celor care și-au propus să-și reînoiască forțele pentru noul an universitar. Așadar, la revedere nopți petrecute în sala de lectură cu termosul de cafea alături, la revedere nopți pierdute prin cluburi și bun venit nopți cu somn odihnitor de minim 8 ore ;). Însă cercetătorii ne informează că pentru a fi sănătos și pentru a fi un bun „distribuitor” de energie, ai nevoie de un program bine organizat, adică să încerci să te culci și să trezești la aceleași ore și de asemenea să nu depășești 8 ore de somn (vorba vine, ce-i prea mult strică). 

 

3. Sala de sport este înlocuită cu natura

Dupa atâta energie acumulată (mâncare sănătoasă+somn pe săturate) se cuvine să faci și puțin sport și cum altfel decât în aer liber, așa că fie alegi să mergi la înot, să bați mingea, să mergi la alergat ori doar la o plimbare relaxantă cu prietenii, orice fel de mișcare este bienvenit. Iată cât de simplu este să arăți și să te simți minunat și cercetătorii ne mai spun că activitățile în aer liber sunt de un real ajutor celor care au probleme cu somnul. Insomniaci, adidașii în picioare și la alergat cu voi.

 

4. Afară este însorit și cald

Știți cum se numesc cei a căror stare de spirit este influențată de vreme ? Meteosensibili. Și ce fac ei ? sunt morocănoși când afară plouă, este ceață, burniță și sunt cât se poate de veseli când se scaldă în razele soarelui. Când sunt ei cei mai fericiți ? Bineînțeles că vara. Cum îi recunoști? După pielea bronzată, zâmbetul până la urechi, ținuta-uniformă (costumul de baie, bineînțeles). :D

 

Așa că dacă te simți mai fericit decât în mod normal, cerul pare mai albastru, păsările ciripesc mai cu spor, ție ți-e drag de toți și de toate înseamnă că este vară, ce poți să faci altceva decât să te bucuri de aceste momente, căci într-o clipită se întorc orele de studiu interminabile, proiectele, sesiunea!!!  So, enjoy this summer and make the best of it!!

Sursa foto: sheknows.com

Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 11:09
Stanca Aruncutean

Studentă a facultății de Litere. Cărțile, muzica, filmele și oamenii faini sunt must-have-uri pentru o viață sănătoasă și fericită. Încercați!!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

Recomandare

Mese de toaleta la cel mai bun pret din Romania.

Cele mai ieftine fose septice.

Parteneri

banner twodesign

autonapoca.ro

Ultimele articole

Școala informală de IT a deschis însc…

20-05-2019 172 Stiri Tudor Perian

Școala informală de IT a deschis înscrierile pentru a V-a ediție Challenge Accepted - Hackathon @ 7 - 9 iunie 2019

Pasionații de IT din țară sunt invitați să dezvolte aplicații pentru situații de urgență din România și din lume  „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun” și anul acesta...

Read more

Avantajele si dezavantajele unui implant…

07-02-2019 527 Stiri Tudor Perian

Avantajele si dezavantajele unui implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau a mai multor dinti. Un implant dentar...

Read more

200 de angajatori din Timisoara si Bucur…

08-10-2018 407 Joburi Tudor Perian

200 de angajatori din Timisoara si Bucuresti recruteaza intens in aceasta toamna

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România – Angajatori de TOP. Edițiile din această toamnă vor reuni peste 340 de angajatori în cadrul celor 3...

Read more

Facebook