Toţi gurmanzii visează să mânânce măcar o dată în viaţă la unele din restaurantele lui Jamie Oliver sau restaurentele de 3 stele Michelin ale lui Gordon Ramsay, dar circumstanţele nu sunt întotdeauna în favoarea noastră şi nu este uşor să părăsim tărâmurile ţării noastre. Dar asta nu este o problemă. Deşi nu avem nicio stea faimoasă la noi in ţară, avem chefi renumiţi care gătesc feluri de mâncare ce-ţi lasă „gura apă” şi pentru care nu ai nevoie de paşaport pentru a-i „vizita”.

Unde gateste Chef Cătălin Scărlătescu

chef catalin scarlatescu

Chef la „Berăria H.”, cu studii prin Germania, sub îndrumarea unor bucătari celebri, Chef Cătălin Scărlătescu, fost jurat la emisiunea MasterChef şi, în prezent este în juriu la „Chefi la cutite”. El este cunoscut pentru mâncărurile cu specific tradiţional şi a fost o adevărată senzaţie cand acesta şi-a mutat ustensilele în bucătaria celei mai mari berării din sud-estul Europei. Puteţi comanda din cele peste 50 de preparate noi, reţete clasice, marca Chef Scărlătescu.

Restaurantul îl găsiţi la adresa Sos. Kiseleff 32 (Parcul Herastrau), Bucureşti, iar preţul unui meniu complet este între 100 RON – 150 RON.

Unde gateste Chef Florin Dumitrescu

chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România, participând la emisiuni celebre precum Hell’s Kitchen sau Master Chef. În 2014 el şi-a deschis propriul restaurant în Bucureşti, Tapo, un restaurant elegant, select, cu mâncare bună, chiar foarte bună şi bucătărie fină şi creativă. Preţurile sunt piperate, pentru că restaurantul este unul de lux, dar se merită. Pe Chef Dumitrescu şi restaurantul său îl găsiţi la adresa Zona Barbu Vacarescu, Strada Oltetului nr 30 Sector 2 ,Bucuresti, sau pe site-ul lor official (http://tapo.ro/)

Unde gateste Chef Sorin Bontea

chef sorin bontea

Pe Chef Sorin Bontea cu siguranţă îl ştiţi de la Master Chef, acel jurat dur, pretenţios şi strict atunci când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, el este un bucătar de nota 10, cu simţul umorului şi îl puteţi găsi în bucătăria restaurantului hotelului Radisson, cu specific internaţional şi foarte bună. Hotelul se află la adresa Calea Victoriei 63-81, București.

Citeste si:Unde mancam cea mai buna pizza din Bucuresti.

Unde gateste Chef Joseph Hadad

chef joseph hadad

Jurat în emisiunea Top Chef, pe chef Joseph Hadad îl puteţi găsi în bucătăria propriului său restaurant, Joseph, unde veţi găsi mâncare extraordinar de bună, gătită cu grijă şi pasiune, iar preţurile sunt pe măsură. Porţiile de mâncare sunt mici, ca în oricare restaurant unde mergi pentru mâncarea bine gătită, nu ca să te saturi. Restaurantul îl găsiţi la adresa Str. Dr. Ion Cantacuzino Nr. 8, Sector 1, Bucuresti,

Unde gateste Chef Foa

chef foa

Chef Foa, pe numele său real Florin Scripca, are un trecut destul de bogat spate, bucurându-se de 11 ani de experienţă în bucătăriile unor restaurante cu una sau două stele Michelin, Jamie Oliver’s Fabulous Feasts, La Cantine du Faubourg fiind doar două din locurile  în care a lucrat. În prezent face parte din echipa Flavours Food Design (https://www.facebook.com/flavours.food.design/), o firmă de catering ce are grijă ca fiecare eveniment să se bucure de un meniu bogat şi gustos. De asemenea el se mai ocupă şi de aproximativ 10 bucătării, printer care se numără şi Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro si Willbrook Platinum Business & Convention Center. 

Unde gateste Chef Patrizia Paglieri

chef patrizia

Desi nu este născută în România (ţara ei natală fiind Bahamas), ea lucrează în bucătăria românească de mai bine de 21 de ani şi a fost jurat chiar şi la Master Chef. Acum o găsiţi în bucătăria restaurantului Fior di Latte, la adresa Bulevardul Primaverii, Nr. 19-21, Bucuresti, unde puteţi degusta preparate fine, sofisticate şi variate.   

Bonus: Chef Adrian Hadean

chef adrian hadean

Adrian Hadean este un alt fost jurat de la Master Chef Romania. In prezent Adi Hadean a conceput retele pentru Pizzeria Artizan din Cluj Napoca. Localul functioneaza doar pe baza de comenzi cu livrare la domiciliu. Asadar daca sunteti in drum prin Cluj si vrei sa gustati o pizza facuta de un chef, stiti de unde sa comandati.

Nu ştiu cum staţi voi, dar mie cu siguranţă îmi este acum foame după ce am terminat de scris acest articol. Vestea bună este că putem merge oricând să încercăm preparatele acestor minunaţi chefi, cu condiţia să ne ţină buzunarele. Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *